Mathilde Ytzen Stausholm
Nyslået selvstændig med virksomheden ”Creative Consulting by Mathilde Ytzen”. Kandidat i Film- og Medievidenskab og uddannet på Reklamelinjen. Vandt med sit team en Yellow Pencil ved D&AD New Blood 2021 for casen Cup4Climate: Et sammenklappeligt genbrug-krus til Evertons fodboldfans, der samtidig fungerede som deres sæsonkort.
Hvad gjorde, at netop du vandt en D&AD Award?
”Vores team brugte alle timer, vi havde til overs ved siden at uddannelse og fuldtidsjob på at researche, række ud, undre os og afdække muligheder – og vi tillod os selv at være i det ubehag, man er i, når man stadig ikke har knækket koden til den stærke idé. For når idéen endelig sidder lige i skabet, så ligger der virkelig meget arbejde bag for at gøre den helt ren og fri for støj. At ende dér kræver, at man sætter sig i modtagerens stol og forstår, hvordan vi løser problemet for dem.”.”

Hvad har det betydet for din karriere, at du vandt prisen?
”For mig betød det, at jeg fik bekræftet min egen strategiske og kreative sans, og at et stærkt team af forskellige kompetencer virkelig kan løfte en løsning til et meget flot og anerkendt niveau. Det har samtidig også gjort det mere interessant at åbne spændende samtaler med folk i branchen.”
Hvad er dit bedste råd til studerende, der også gerne vil vinde priser?
”Investér den tid, det kræver, og vær nysgerrig. Deltag i samtaler på de platforme, der optager dig rent fagligt. Og gør dig umage! Da jeg læste på universitetet, læste jeg ofte stillingsopslag på jobs, der krævede 3-5 års erhvervserfaring for at se, hvad jeg skulle kunne for at nå dertil. Og så accepterede jeg, at stærke kompetencer kommer med erfaring. Jeg brugte det som rettesnor til at bane min vej.””
Hvad er den største fejl, du har lavet i din karriere – og hvad lærte du af den?
”Jeg har altid haft en ret klar idé om, at jeg gerne ville lavet ”noget med reklamer” – lige siden folkeskolen. Men det var først på den anden side af uddannelse og et par års erhvervserfaring, at jeg indså, hvor mange veje der faktisk er ind i den verden. Og dét ville jeg gerne have vidst! Og så skal man affinde sig med, at man vil begå fejl, at man også får dårlige idéer, og at der skal et par nej’er til, før du får et ja. Men det er dét man lærer allermest af, for så gør man sig endnu mere umage til næste gang.”
Christian Skjøtt

Creative Concepter/Art Director hos NORD DDB CPH siden april 2021. Uddannet på DMJX Kreativ Kommunikation i 2019. Har blandt andet vundet Kravlingprisen i Design, Young Glory, One Show Portfolio, Cream Portfolio, CCA og ungdomsprisen Our Sustainable Future i 2021 med filmen ’End-of-the-world-credits’, der blev vist på Times Square i New York.
Hvad gjorde at netop du vandt Our Sustainable Future sidste år?
”Jeg er overbevist om, at der var, fordi idéen bag filmen var så simpel. Og så var filmen også en lille smule out there og en anelse dyster. Det berører jo et emne, som påvirker os alle, klimaet. Så en blanding af simpelhed og frygt – toppet med Mozart.”
Hvad har priser betydet for din karriere?
”Det har helt klart åbnet nogle døre og givet nogle oplevelser, jeg ikke ville have været for uden. Sammen med min gamle makker, Alexander, har vi fået jobtilbud i London, Paris og Montreal, men personlige årsager har gjort, at vi har måttet blive i Danmark. Og så er det altid lettere at skaffe en kaffeaftale, når man støder ind i folk til et award show.”
Hvad er dit bedste råd til studerende, der også gerne vil vinde priser?
”Det er en fordel, at der i konkurrencer for studerende ikke er så meget fokus på, om det er realistiske idéer. Man skal bare give den gas og vise, at man kan tænke ud af boksen. Men når man kommer ud i den virkelig verden, er der mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Det kan godt være lidt frustrerende, når ni ud af 10 idéer ikke kommer ud – men man skal bare blive ved at prøve og ikke miste modet.”
Hvad er den største fejl, du har lavet i din karriere – og hvad lærte du af den?
”Jeg tror, den største ‘fejl’, jeg har lavet i min karriere, har været at skifte arbejdsplads en del gange inden for relativt kort tid. Det har både været på grund af corona, og fordi jeg måske ikke altid lyttede til min mavefornemmelse. Men det har jeg så lært. På den anden side synes jeg heller ikke, at man skal holde sig tilbage, hvis noget lyder spændende. Det vigtigste er, at det er sjovt at komme på arbejde.”
Mia Amalie Mai Nielsen

Social Media Manager hos Telia siden november 2018. Bachelor i International Virksomhedskommunikation m/engelsk og medier fra Syddansk Universitet, cand.ling.merc. engelsk og Interkulturel Markedskommunikations på CBS. Kåret af Dansk Markedsføring, Marcher Markholt og NoA Consult som et af 20 M Talent-profiler i 2021.
Hvad gjorde, at netop du kom på M Talent-listen?
“Mange virksomheder har for stort fokus på de bløde KPI’er i arbejdet med sociale medier. Det, synes jeg, kan være med til at underminere vigtigheden af sociale medier – også for bundlinjen.
Derfor har jeg arbejdet for at styrke vores digitale setup og sat fokus på, at sociale medier er langt mere end likes og kommentarer, men en kanal, der kan øge performance og skabe omsætning for vores forretning. Derudover deler jeg jævnligt ud af min viden om digitale medier på mine egne sociale medier, holder oplæg, driver et digitalt netværk – og så har jeg været med til at skrive ebogen “Pas på mig! Jeg er ny i branchen” om digital kommunikation og marketing.”.
Hvad har det betydet for din karriere, at du kom på M Talent-listen?
”Jeg har fået udvidet mit netværk med en masse nye dygtige profiler, og jeg kan mærke, at efterspørgslen på min profil er øget. At blive M Talent skaber stor positiv opmærksomhed omkring ens faglighed, og det er noget, jeg har fået anerkendelse for både internt og eksternt.”
Hvad er dit bedste råd til studerende, der også gerne vil markere sig, når de kommer ud på jobmarkedet?
”Skab et stærkt personligt brand ved at være fagligt synlig indenfor det felt, du gerne vil arbejde med, og brug tid på at skabe et netværk. Del ud af din viden, meld dig ind i netværksgrupper, connect med folk på LinkedIn og drik en kop kaffe med dygtige mennesker. Dem er der mange af! Det kan virke grænseoverskridende at invitere nogen, man ikke kender, på en kop kaffe, men folk vil rigtig gerne hjælpe og sparre – jeg har endnu ikke oplevet at få et nej.”
Jonathan Slyngborg Fjord

Creative hos & Co. siden marts 2021. Bachelor of Arts, RUC 2014, og DMJX Kreativ Kommunikation 2021. Har vundet flere priser, herunder ved Creative Circle og D&AD New Blood. Ved sidstnævnte konkurrence vandt han i 2021 en af de sjældne toppriser, en Black Pencil for casen ”The You Tour”. Det er kun sket én gang tidligere prisens historie, at en Black Pencil er gået til et dansk team.
Hvad gjorde, at netop du vandt en Black Pencil?
”Briefen handlede om modermærkekræft og var en svær nød at knække, og det brugte min makker Pernille Lund og jeg som motivation. Vi satsede på en enkel og visuel løsning, som til gengæld kunne rumme en masse kompleksitet. Det tror jeg stod ud.”.”
Hvad har det betydet for din karriere, at du vandt prisen?
”Det gav helt sikkert noget selvtillid at vinde, men det slår aldrig de timer, du lægger i arbejdet, inden du kommer dertil. Det giver en erfaring og nogle færdigheder, som du kan tage med dig ind i alle de projekter, du skal lave fremover.”
Hvad er dit bedste råd til studerende, der også gerne vil vinde priser?
”Tænk i både kreativitet og effektivitet. Der er lige så gode muligheder for at lave fede idéer på den anden side af studiet, men giv det en ekstra tanke, hvad din idé kan gøre for kunden.”
Hvad er den største fejl, du har lavet i din karriere – og hvad lærte du af den?
”Under studiet arbejdede jeg i døgndrift. Og selv om jeg elskede det, ville min største fejl nok være at blive ved med det. Livet skal også være alt det andet, som kreativiteten lever af.”