Med en lille blæksprutte i spidsen har Fisketorvet taget en chance ud i datingverdenens digitale kringelkroge. 

Shoppingcenteret – eller retter dens maskot Bertil Blæksprutte – er nemlig for første gang kommet på datingappen Tinder, hvor han lokker med billeder af sig selv som en vinterbadende og naturvinsdrikkende Vesterbro-type. 

Det er den i en kampagne rettet mod singler med kulmination i den såkaldte Singles Day i morgen, den 11/11 – et event, der typisk er digitalt, men som Fisketorvet her også forsøger at gøre til en fysisk begivenhed i centret. 

”Shoppingcentre har traditionelt reklameret meget klassisk med tilbudsreklamer, og at lave sådan en Tinder-kampagne gør, at vi og vores maskot skiller sig ud,” siger Morten Korsgaard, der er Shopping Center Manager hos Fisketorvet. 

”Han drikker naturvin og vinterbader og er meget hipster-agtig, hvis man skal sige det lidt kækt. Det ligger i forlængelse af vores medieindsats, som vi har forsøgt at lave mere fokuseret de senere år. Vi vil gerne skille os ud,” siger han. 

Sådan ser Bertil Blækspruttes Tinder-profil ud. Foto: PR.

Har brugt sekscifret beløb

Udover Tinder-profilen har Fisketorvet også indrykket en annonce på Tinder, ligesom shoppingcenteret også kører kampagne for Singles Day på både Instagram og Snapchat. 

”Tinder står ikke alene. Vi bruger også for os lidt mere traditionelle sociale medier, men det er Tinder, vi har allokeret den største del af vores mediespend på i denne omgang,” siger Morten Korsgaard. 

Hvad er jeres budget for kampagnen? 

”Jeg kan sige så meget, at vi har brugt et sekscifret beløb …” 

Kan du sige, om det er tættere på 100.000 eller 900.000? 

”Vi har desværre ikke tradition for at dele denne type oplysning.” 

Til gengæld kan Morten Korsgaard fortælle, at kampagnen har performeret over Fisketorvets benchmark på Tinder. 

”Vores benchmark har været en click through-rate på 5-6 procent fra Bertils Tinder-profil, men den er på 8,5 procent lige nu. Det er noget højere. Vi har oplevet en stor interesse for at gå et spadestik dybere hos målgruppen,” siger han. 

En klar kommerciel interesse

I sidste ende, siger Morten Korsgaard, er målet selvfølgelig at få hevet en masse potentielle kunder inden for i Fisketorvet i løbet af torsdagen. 

”Vi har naturligvis en klar kommerciel interesse i de ting, vi laver. Det er også en dag, hvor vi laver fysiske events ude i centret, så vi forsøger virkelig at få trukket nogle singler ind. Børnefamilier er en stor og vigtig målgruppe for Fisketorvet, men vi vil også gerne være relevante for de mange singler, der bor i vores nærområde.”

Vi har jo set alt fra andre selskaber til politikere gå på Tinder under kommunalvalgskampen nu – er der ikke en risiko for, at jeres målgruppe synes, det er irriterende og uoriginalt? 

”Det er klart, at når en hvilken som helst politiker eller brand forsøger sig med kampagner, hvor der skal være kant eller humor, så er det ikke uden risiko. Det kan godt blive opfattet som humorforladt og med et moderne begreb lidt boomer-agtigt, hvis humoren bliver malplaceret eller misforstået. Det synes vi bestemt ikke er tilfældet i denne kampagne. Men det er ikke uden risiko,” siger Morten Korsgaard.