Detailkoncernen Coop står over for en stor fyringsrunde oven på et historisk dårligt regnskab. 2022 bød på et underskud på 628 millioner efter en inflationskrise, investeringer og omstruktureringer.

Det betyder, at 180 stillinger nedlægges. Størstedelen skal findes på hovedkontoret i Albertslund. Og nedskæringerne rammer også marketingafdelingen, fortæller Dorte Tandrup, marketingdirektør og direktør for Kunder, Marketing og Digital i Coop.

I hendes afdeling er seks medarbejdere blevet opsagt, og derudover har Coop nedlagt otte ubesatte stillinger. Ændringerne sker fordelt på marketing og e-commerce.

“Vi har været igennem en grundig proces for at vurdere, hvordan vi – givet behovet for effektiviseringer – kan stille os bedst muligt i forhold til som team at drive den udvikling, som der er behov for fremover,” skriver Dorte Tandrup i en mail til mediet Markedsføring. Hun tilføjer videre:

“Men det var en trist dag. Især fordi alle dem, som vi har sagt farvel til, virkelig både er meget kompetente medarbejdere og helt igennem vellidte kollegaer. Vi ønsker dem alt godt i fremtiden.”

Reklamebureau går fri

De opsagte vil blandt andet blive tilbudt CV-workshop, ligesom Dorte Tandrup opfordrer alle med behov for en dygtig analysekonsulent eller marketingprojektleder til at række til hende.

Som et led i effektiviseringerne har man fra Coops side valgt at lægge de to afdelinger ‘central marketing’ og ‘SuperBrugsen/Kvickly Kædemarketing’ sammen. De hører nu også under Dorte Tandrups vinger.

Fremover vil de være godt 80 medarbejdere i den afdeling, som e-commerce også hører under.

I starten af året meldte Coop ud, at brandnavnene Irma, Kvickly og SuperBrugsen vil blive kasseret, og det hele i stedet skulle samles under superbrandet Coop. Det betød at man indsnævrede profilen fra otte brands til tre.

Sammenlægningen skete for at blive mere konkurrencedygtige i et stadig stigende discountmarked, stigende energiomkostninger og forventningen om det historisk dårlige regnskab. Dorte Tandrup fortalte desuden, hvordan marketingafdeling skal få den nye brandportefølje ud at leve i et større interview med Markedsføring, som du kan læse her.

Markedsføring har tidligere beskrevet, hvordan det Coop-ejede reklamebureau Republica går fri af fyringsrunden. Den historie kan du læse her.