Når det regner på præsten, drypper det på degnen. Det ordsprog kan man nikke varmt til i Publicis Media i Danmark, der glæder sig over, at Publicis Gruppen internationalt har vundet fødevaregiganten Mondelez – det tidligere Kraft.

For aftalen betyder også, at Publicis Media kommer til at håndtere Mondelez media-opgaver i Danmark, fortæller Cecilie Andersen, der er Chief Media Officer i Publicis Media til mediet Markedsføring.

”For os betyder det, at vi skal arbejde med nogle af de største og mest ikoniske brands i verden, og vi får endnu en stor kunde ind i Publicis Media. Det er en virkelig god overraskelse,” siger Cecilie Andersen.

”Jeg ved ikke konkret endnu, hvilke opgaver vi skal lave, og hvor stort et budget, vi skal håndtere. Det er virkelig early stages, og vi skal onboardes på projektet her i september og i gang i januar. Men det vil være en betydelig kunde for os i Publicis Media – også på indtægt,” siger hun.

I alt skal Publicis håndtere 70 procent af Mondelez’ globale medieforretning.

En af de største kunder

Cecilie Andersen forventer, at Mondelez bliver en af de største kunder for Publicis Media i Danmark.

”Det er en kæmpe pitch på tværs af mange markeder, som er stort for hele gruppen at vinde. For os i Danmark bliver det en top 10 kunde, så det er rigtigt stort. Og selvom vi har været i vækst i Publicis Media det sidste halvandet år, så er vi stadig nogle af de små i klassen i Danmark. Derfor er det også vigtigt for os,” siger hun.

Cecilie Andersen ved ikke, hvilke konkrete opgaver, Publicis i Danmark skal lave for Mondelez-brandet, men siger:

”Jeg er også nysgerrig på, hvad vi skal lave med dem. Men det er klassisk media-forretning for brands som Marabou, Tuc-kiks og Philadelphia. Det er store brands, og vi er meget spændte på at høre mere i den nærmeste fremtid,” siger hun.

Publicis i Danmark leverede for nylig et regnskab, der viste klar fremgang. Her kunne Markedsføring fortælle, at Publicis Media i 2021 havde en bruttofortjeneste på 32 millioner og 4,8 millioner kroner på bunden før skat – en klar fremgang fra 2020, hvor der var et tab på cirka fire millioner kroner ifølge bureauet.