En ung kvinde alene i en mørk hal. En vandhane tænder pludselig af sig selv. Slukker igen. En skikkelse løber næsten uset forbi. Et forvredet, blegt ansigt i et spejl, lyden af et børnekor. Og hvad er der nede i den håndvask …?
Der er filmiske gysergreb for alle pengene i en ny kampagnefilm, som bureauet Pong har lavet for arbejdsmiljøforummet BFA Service-Turisme, der har premiere i dag, 19. september.
Kampagnen har til formål at få unge i servicefag som for eksempel frisørfag, rengøring, hoteller og restauranter – fag, hvor man har hænderne meget i vand – til at huske at tage handsker til at beskytte hænderne.
For BFA er genren ny, og man havde heller ikke lige set for sig, at kampagnen ville lande, hvor den gjorde.
”Vi har lavet mange kampagner og film, men aldrig tidligere i den her skala og kvalitet. Og slet ikke den her type, der både blander gys og humor,” siger Maria Glargaard, partskonsulent i BFA Service, via mail til Markedsføring og tilføjer:

”Oprindelig havde vi tænkt en kampagne mod forskellige faggrupper, men sammen med Pong fik vi snævret budskab og målgruppe ind til essensen.”
Et oplagt valg
Baggrunden for kampagnen med titlen ”Ondt Vand” er, at mange i netop frisørfaget, hoteller og restauranter lider af kontaktallergi og eksem, så målet er at give de unge, der starter i branchen, gode vaner fra starten.
”Budskabet ’brug handsker ved vådt arbejde’ er enkelt. Og begynder de unge at gøre det, er vi nået langt. Målet er i sidste ende at reducere antallet af hudlidelser blandt unge i forbindelse med deres arbejde,” siger Maria Glargaard.
Hos Pong kalder Creative Director Ulrik Jessen valget af gysergenren oplagt.
”Det er altid en sjov udfordring at gøre noget umiddelbart ret usexet – som at skulle huske at bruge handsker – interessant og seværdigt. Derfor gik vi også med fuldt overlæg efter en fortælleform, som vi ved appellerer til unge,” siger han og tilføjer:
”Gysergenren har de seneste år fået en revival, med blandt andet serien ’Stranger Things’, og derfor var det et oplagt valg – som samtidig slår lidt plat på skræmmekampagner som genre.”
Taletid og ompærksomhed
Partner og CEO hos Pong, Mette Hørdum, fortæller, at bureauet fra starten har talt med BFA om netop holdnings- og adfærdsændrende kampagner, og hvad der skal til, for at de virker
”Ikke mindst om hvor vigtigt, det er at skære både målgruppen og budskabet helt ind til benet, samtidig med at man investerer i en høj production value for at få taletid og opmærksomhed,” siger hun og tilføjer:
”Vi har oplevet stor tillid og interesse fra BFA hele vejen, og det er helt sikkert også en af grundene til, at vi står med et resultat i dag, som vi alle er glade for og stolte af. Og som vi tror på vil få de unge til at huske at tage handskerne på næste gang.”
Kampagnen kommer til at køre på sociale medier, ud i alle medlemsorganisationernes netværk og nyhedsbreve. Dertil er der fremstillet et kampagnesite og filmplakater med QR-kode til brug i undervisningen på fagskolerne.
Se filmen, der er produceret af Holy Ravioli og instruktør Kristian Boysen, her.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.
Opdater dine indstillinger