Sundhedsstyrelsen har indgået en rammeaftale om kommunikationsydelser for de kommende tre år, og valget er faldet på henholdsvis Advice, Pong, Radius og Primetime.

Det bekræfter styrelsens kommunikationschef, Eva Tolstrup Ziegler, over for Markedsføring.

Rammeaftalen har en værdi på 60 millioner kroner ekskl. moms med mulighed for forlængelse.

Dertil kommer en indbygget mulighed for at øge aftalens samlede værdi til 75 millioner kroner, hvis den oprindelige ramme er ved at være brugt op, inden perioden udløber. Og endelig kan rammen øges yderligere ”under særlige omstændigheder”.

Eva Tolstrup Ziegler, kommunikationschef, Sundhedsstyrelsen. Foto: PR.

Hvorfor lægger I disse muligheder ind?

”Det skyldes, at vi har opereret i en virkelighed de sidste to år, som har været meget svær at forudse. Og det er jo ikke, fordi vi forventer, at de to foregående år gentager sig, men vi kan altså kigge tilbage på en periode, hvor det har været sindssygt svært at forudse behovet,” siger Eva Tolstrup Ziegler.

Vanskelige estimater

Kommunikationschefen understreger, at der er tale om estimater og rammer, og at det i virkeligheden er noget af det sværeste i forbindelse med denne type udbud.

”Bureauerne lægger jo et kæmpearbejde, når de byder ind på de her opgaver, så derfor skal der også være en realisme i, hvad de forventeligt har mulighed for af indtjening. Samtidig lægger vi selv et kæmpestort stykke juridisk arbejde i sådan en proces, så det er ikke noget, vi har lyst til at gøre hvert andet år. Vi har brug for nogle rammer, der sikrer, at vi ikke løber tør lige med det samme.”

Vælger I så frit mellem de fire bureauer, der er udvalgt, fra opgave til opgave?

”Ja, hvis der er tale om en opgave til maksimalt 1,5 millioner kroner, så kan vi vurdere fra gang til gang, hvem af de fire, vi synes, der vil løse den konkrete opgave bedst. Er det en opgave til over 1,5 millioner kroner, så sender vi opgaven i miniudbud blandt de fire bureauer på rammen, hvor de så kan byde ind.”

Sundhedsstyrelsen er også på vej med et mediebureau-udbud, men det er, ifølge Eva Tolstrup Ziegler, foreløbig kun i opstartsfasen.

Den endelig rammeaftale er ikke offentliggjort endnu.