Interflora, der de senere år har høstet masser af marketing-hæder for blandt andet følsomme reklamefilm og en massiv satsning på at integrere marketing automation i samarbejde med bureauer, er i luften med en ny mobilsatsning, som kædens eget digitale markedsføringsteam står bag.

– Vi har stærke design- og udviklingskompetencer inhouse, og det er os selv, der har det dybeste markedskendskab, så det lå lige for ikke at outsource denne opgave, siger Søren Flemming Larsen, CEO og partner, Interflora.

Han slår samtidig fast, at det ”på ingen måde er udtryk for mistillid til vores bureau-samarbejdspartnere”.

Fuld tillid til bureaupartnere

– Slet ikke, men vi kan rykke hurtigere end normalt, når en sådan løsning er forankret hos os selv, og i den viden og data, vi har om kunderne og deres behov. Der er jo os, der kender dem bedst, siger Søren Flemming Larsen.

Det er udviklingen af Interfloras nye mobilsite, der har været forankret internt, mens det digitale bureau Adapt har bidraget med arkitektur-tanker og udviklingsressourcer til sitet, som det digitale designbureau Hello Great Works har bidraget med analyse og konceptdesign af.

Søren Flemming Larsen påpeger, at det er vigtigt at ”kende sine begrænsninger”, når man beslutter sig for, hvad der skal løses inhouse, og hvad der skal outsources.

– Vi kan meget, men vi kan ikke alt. I dette tilfælde er det vores eget digitale markedsføringsteam, der har gentænkt hele den mobile købsoplevelse, siger han.

Søren Flemming Larsen fortsætter:

– Vi er eksempelvis fuldt bevidste om, at vi ikke besidder de samme kreative kompetencer, som reklamebureauer råder over, men på det digitale område, hvor kundekendskab og hurtighed er afgørende, kan vi godt selv løfte en stor del af opgaven.

Det er nemlig i samspillet med de eksterne bureaupartnere – i dette tilfælde Adapt og Hello Great Works – at de rigtig stærke løsninger udvikles, mener Interfloras danske CEO.

Skræddersyede mobil-hilsner

Interfloras nye mobilsite, der er gået i luften op til Valentinsdag, er et eksempel på dette, mener Søren Flemming Larsen.

Her kan man nu sende endnu mere personlige hilsner end tidligere sammen med de blomster, man eksempelvis vil give til sit hjertes udkårne på Valentinsdag, forklarer han.

Inspirationen stammer fra Nike og Apple, og det nye mobilsite gør det muligt at ”customize” sin egen buket.

Man kan f.eks. selv bestemme bukettens nuancer, udtryk og bindestil med et par tommelfingertryk. 

Målet er at konvertere flere køb over telefonen.

– Vi tager kunden i hånden hele vejen med deres customized buket. Så bliver det vist ikke meget nemmere at være romantisk, siger Søren Flemming Larsen, som tror på, at ”også giveren skal have en god oplevelse ved at sende en kærlig hilsen”.

– Som mennesker glæder det os at glæde andre – og at huske hinanden. Men det er vigtigt for os, at den glæde også opleves i selve købsoplevelsen – det må gerne være sjovt at give. Muligheden for customization er vores måde at fejre giveren også, slutter han.