”Store sko”. 

Sådan beskriver Henriette Hosbond den opgave, hun overtager fra Jakob Langemark.

Efter 17 år i spidsen for først Hello Group, siden NoA Ignite, overdrager Langemark rollen som CEO i virksomheden til Henriette Hosbond, der er Chief Experience Officer i bureauet. 

Imens fortsætter Jakob Langemark internt i NoA-koncernen i rollen som Senior Engagement Partner. Han vil fortsat være en del af ledelsen i NoA Danmark.

Det er både med en vis ærefrygt og spænding, at Henriette Hosbond træder et skridt op. 

”Jeg er vanvittig spændt. Det er også med ærefrygt, at jeg træder ind i stillingen. Jakob har gjort det vildt godt og har været en stor figur herinde. Det er store sko, jeg skal udfylde. Men nu har jeg været med rundt om bordet i ledelsen i fire år, og jeg er klar til at sidde for bordenden,” siger Henriette Hosbond til Markedsføring. 

NoA Ignite blev sidste år kåret til en af verdens mest innovative virksomheder. Kan du, tror du, udfylde de store sko, du skal overtage? 

”Det tror jeg selvfølgelig på, at jeg kan. Jeg tror fuldt og fast på vores holdånd og de mennesker, vi har ansat. Vi har en kæmpe portion talent, som jeg skal udvikle, så vi hele tiden rykker os,” siger hun og tilføjer: 

”Vi har en enormt stærk DNA. Vi tænker nye løsninger på kendte problemer, og det skal vi fortsætte med. Og så skal vi blive ved med at være nysgerrige på, hvad tech kan, og hvordan tech kan være med til at løse de problemer,” siger hun. 

Hvad bliver din vigtigste opgave? 

”At cementere vores position som en innovativ og kulturelt stærk design- og tech-virksomhed. Jeg skal sikre, at vi kommer til at vokse og er et bureau, der er top of mind, når der skal udvikles ambitiøse kunderejser. Her skal vores brand være endnu stærkere. Vi har brugt meget energi på at holde snuden i sporet på vores kundeprojekter. Det skal vi stadig. Men vi skal også have en stærkere stemme og holdning udadtil, så vi står endnu skarpere i markedet,” siger hun. 

Det første, man som medarbejder ofte tænker, når der kommer en ny chef, er: Hvad vil hun så ændre? Er der noget, du kan se, du skal ændre nu? 

”Vi har nogle tanker om, hvad vi skal på vores kompetencer og strategi, men de skinner skal vi først lægge nu. Det er opgaven, der er foran os. Når der kommer en ny leder til, er det helt naturligt, at medarbejderne har behov for at få sat flere ord på, hvor vi nu skal hen,” siger hun. 

Samtidig, forklarer hun, bliver det vigtigt for hende i rollen som CEO stadig at kunne være tæt sin egen faglighed: UX og design. 

”Jeg kommer lidt længere væk fra det i den nye rolle. Men jeg har stadig brug for at holde fast i det, og det har virksomheden også. Min faglighed kommer med ind i kernen af de beslutninger, jeg tager,” siger hun. 

I en pressemeddelelse sendt af NoA Ignite er der desuden ros til Henriette Hosbond fra den afgående CEO, Jakob Langemark: 

“Henriette er en ekstremt dreven person med begge fødder solidt plantet på jorden. Hun har leveret enormt stærke resultater i sine år som Chief Experience Officer og leder for UX -og designteamet,” lyder det fra ham, og han tilføjer: 

”Det er faktisk flere år siden, jeg – helt uofficielt – udså Henriette som min efterfølger, og det er derfor med den største ro i maven, at jeg giver ledelsesstafetten videre til hende.”