Det digitale konsulentfirma Monstarlab har hyret seks personer fra NoA Consulting, der hører under bureaugruppen The North Alliance (NoA).

Nyansættelserne tæller blandt andet tidligere adm. direktør i NoA Consulting, Anders Birch, og tidligere strategic advisor, Lisbeth Krogslund. De bliver henholdsvis Vice President og Strategic Director i Monstarlab.

Ifølge Monstarlabs nye Vice President besluttede teamet sig hurtigt for at blive sammen, da de blev afskediget hos NoA Consulting, og snakkede med flere konsulenthuse, før de fandt deres nye hjem.

Og det betyder også, at NoA Consulting, der forleden offentliggjorde et underskud på 5,8 millioner kroner i driften, i praksis “går i dvale”. Det fortæller Anders Birch til mediet Markedsføring.

“De facto går NoA Consulting i “dvale”, for alle medarbejderne er væk. Men jeg forstår godt, at NoA ikke vil lukke afdelingen udadtil, for det kan være, at timingen er rigtig til at investere og prøve igen om et eller to år,” siger Anders Birch.

Mediet Markedsføring har forsøgt at få en kommentar fra bureaugruppen NoAs CEO, Mikael Jørgensen, men han har ikke haft mulighed for at vende tilbage før deadline.

Tidligere har han i en mail oplyst, at The North Alliance har justeret strategien og skåret ned på bemandingen i NoA Consulting, som går væk fra fokus på “Commercial Excellence”.

“En hårdt opvredet karklud”

Da Anders Birch overtog ledelsen med NoA Consulting i maj 2022, overtog han “en hårdt opvredet karklud”.

“Der var ingen pipeline eller omsætning, og der var ikke investeret i værktøjer, metoder eller medarbejdere. Det var reelt brug for en turnaround, hvilket kom som lidt af en overraskelse” siger han.

Derfor besluttede man ifølge Anders Birch hurtigt at gå i en anden retning og ikke længere udelukkende sælge konsulentydelser til landets CMO’er, men til hele direktionen.

Har du ikke et ansvar for underskuddet i NoA Consulting?

“Jo, det har jeg helt sikkert. Og en stor del af minusset skyldes også afskedigelser, der er blevet lavet under mig, det er simpelthen oprydning. Derudover føler jeg mig positivt ansvarlig overfor det, for hvis vi ikke havde gjort, hvad vi gjorde, var det minus blevet endnu større.”

Hvorfor bliver det anderledes hos Monstarlab?

“Min og mit teams mission er det samme. Det, vi gerne ville lykkedes med hos NoA, har ikke ændret sig. Jeg har været i consulting i mange år, og jeg drømmer om at bygge et mere nutidigt alternativ til de traditionelle konsulenthuse, hvor vi hurtigere kan skabe værdi for vores kunder,” siger Anders Birch.

Nyt firma, samme filosofi

Nøglen til det er, ifølge ham, at arbejde med analyse, design og teknologi parallelt og ikke adskille det. 

“Hvor mange konsulenthuse stadig bruger lang tid på analyse – og derefter sætter et nyt hold på til implementeringen, gør vi det parallelt. Det betyder færre lange powerpoint-præsentationer, men hurtigere impact gennem test af konkrete løsninger,” siger han.

En anden forudsætning, forklarer han, er at give medarbejderne mere ansvar. Der skal være mindre hierarki, struktur og bureaukrati. 

“De unge er så dygtige og stiller så høje krav, så hvis man skal vinde kampen om at ansætte dem, skal man give dem mere ansvar, end de får ved de store huse.”

Hvorfor kommer det til at lykkes ved Monstarlab, når det ikke lykkedes ved NoA Consulting?

“Fordi traditionelle huse møder kunderne som en opsplittet organisation. Det gør vi anderledes.”

Selvom Anders Birchs titel ændrer sig, kommer han til at passe den samme rolle som tidligere og være i dialog med de samme kunder. En ændring er der dog: Der kommer til at være flere internationale kunder, der fremover skal bringes til Norden.