Der skal nye boller på den kreative suppe hos Krifa, og det skal bureauet Orbit Red hjælpe med sørge for. 

”Vi har haft et mangeårigt og godt samarbejdet med Hjaltelin Stahl/Accenture Song, hvor vi sammen har løftet på en lang række brandparametre. Men på vej ind i en ny strategiperiode følte vi, at der var brug for nye øjne på vores kommunikation,” lyder det fra marketingchef i Krifa, Thomas Eskildsen i en meddelelse.

Om valget af Orbit Red uddyber han:

“Der findes mange gode bureauer, som enten er stærke kreativt eller strategisk, men vi ledte efter et bureau, der på strategisk niveau kunne kombinere data og kreativitet. Det har vi fundet hos Orbit Red, hvor deres budskabsmodellering danner fundamentet for den kreative eksekvering.”

Lavede long list ud fra MyImage Bureau

Valget er ifølge Thomas Eskildsen sket efter en såkaldt ’struktureret’ bureaurunde, som han beskriver som ’en række faser’, startende med etablering af en ’long list’ med udgangspunkt i MyImage Bureau, ’samt netværk og netværks netværk’.

Herefter udvalgte man en shortlist på baggrund af forskellige parametre, hvor evnen til at binde markedsdata og det kreative materiale sammen blev vægtet højt.

" Vi opererer inden for en kategori, som er lavinteresse, og vores mission om at skabe god arbejdslyst er kompleks at kommunikere.
Thomas Eskildsen, marketingchef, Krifa

”Endelig holdt vi kemimøde med fem bureauer, der siden blev til tre, og de tre blev forelagt en opgave, der primært handlede om hvilket team, samarbejdsform, værktøjer og kreativ proces, bureauet ville stille til rådighed for samarbejdet,” forklarer Thomas Eskildsen

I respekt for den fortrolighed der ligger i processen, ønsker han ikke at oplyse, hvem de øvrige bureauer var.

 ”Men jeg har stor respekt for det niveau, vi mødte hos de involverede,” skriver han i et opfølgende svar på mail til Markedsføring.

”En markant kampagne”

Med over 185.000 medlemmer er Krifa en af Danmarks største fagforeninger, og opgaven, som Orbit Red skal løse, er ikke nem, påpeger Thomas Eskildsen.

”Vi opererer inden for en kategori, som er lavinteresse, og vores mission om at skabe god arbejdslyst er kompleks at kommunikere, men Orbit Red har vist, hvordan deres teamstruktur, proces og værktøjer skaber det rette grundlag for en kreativ tilgang, der skaber effekt. Så det har vi store forventninger til,” siger han.

Thomas Nolsøe, CEO, Orbit Red. Foto: PR

CEO Thomas Nolsøe, afslører, at man allerede er ’tyvstartet’ på samarbejdet, og at man glæder sig til at hjælpe Krifa videre ’på deres meget sympatiske og vigtige mission om at skabe bedre trivsel’.

”Det er en samfundsudfordring, vi alle bør støtte op omkring,” siger han i meddelelsen.

Thomas Eskildsen siger, at kampagnens primære KPI’er er ’at få mere salg ud af et brand, der i forvejen er styrket på en lang række parametre, bl.a. om trivsel og arbejdslyst’.

”Vi forventer at gå i markedet med det nye materiale i løbet af 2023, og når vi gør det, vil det være en markant kampagne på tværs af TV, Radio og digitale platforme.”

Han ønsker ikke at oplyse det konkrete budget, men siger, at der vil være tale om ’en markant tilstedeværelse’.