“Hyggelig å møte dere, Norge!”

Sådan står der skrevet over Matas’ SoMe-annonce, der markedsfører kædens nyåbnede norske webshop. Reklamen findes også i en svensk version. Den sidste dag i januar åbnede Matas nemlig webshops i vores to nabolande.

“Vi har kigget grundigt på markedet og lavet en analyse, hvor vi har målt vores site mod konkurrenternes. Og der har vi fundet et hul i markedet, hvor vi kan positionere os,” siger Peter Hestbæk, der er Head of Digital Sales & Marketing i Matas.

Markedspositionen, Matas vil indtage, og målgruppen de vil ramme, kan opsummeres i to ord: “modne kvinder”, siger Peter Hestbæk.

Skönt förnuft, skjønn fornuft

“Vi kommer primært til at målrette os til modne kvinder. Den bevidste forbruger, der går op i, hvad man putter i og på ansigtet. Derfor kommer vi til at fortælle meget om produktindhold, om kemikalier, og hvorvidt det er organisk,” siger Peter Hestbæk.

For at lykkes med den mission har de arbejdet sammen med det norske NoA-bureau Anorak. Sammen har de skabt sætningen skøn fornuft, der i sine nordiske versioner (skjønn fornuft og skönt förnuft), skal overbevise nordmændene og svenskerne om at handle hos Matas.

“Skøn fornuft taler ind i vores markedsposition om at kombinere skønhed og sundhed. Vores konkurrenter er enten det ene eller det andet,” siger Peter Hestbæk.

Matas’ Head of Digital Sales & Marketing vil ikke fortælle, hvor stort et budget, skønhedskæden har sat af til indtoget i Norden. Men, siger han, de vil starte med at dyppe tæerne og ikke fremture med den store pengepung.

“I starten tager vi meget udgangspunkt i den måde, vi skruer kampagner sammen på i Danmark. Og så kommer vi ikke til at gå så hårdt til værks og brænde en masse penge af, men vi afsøger, hvad der virker på markedet,” siger Peter Hestbæk.

I første omgang er der ikke planer om at åbne fysiske butikker i nabolandene. Marketingstrategien vil blive udrullet fra det danske kontor, afslutter Peter Hestbæk.

Matas’ første reklamer er begyndt at rulle på paid og sociale medier.