Mediet Markedsføring har netop vundet Anders Bordings Mediepris, som blev overrakt i Altingets gård i København.

Markedsføring vinder prisen for den grundlæggende relancering, der er sket af mediet på alle platforme i løbet af det seneste år, siden Andreas Marckmann Andreassen tiltrådte som chefredaktør.

Det trykte magasin er relanceret i både form og indhold, hvor der er kommet mere fokus på fortællende journalistik, kritiske historier og emner som etik og arbejdsliv.

Samtidig er hjemmesiden relanceret, der er indført nye nyhedskriterier, og der er lanceret et nyt kurateret nyhedsbrev i weekenden samt et nyt samarbejde med de andre branchemedier i Sverige og Norge.

Markante resultater

Resultaterne er markante. På et år er andelen, som læser det trykte magasin jævnligt, steget fra 24 til 60 procent. Andelen, som læser det hver gang eller næsten hver gang, er fordoblet til 22 procent.

Samtidig er der markant vækst på alle digitale kanaler.

Mediet er desuden blevet dagsordensættende og er citeret over 100 gange det forgange år.

Samlet er mediet Markedsføring blevet vigtigere for sin udgiver Dansk Markedsføring.

For et år siden oplevede 42 procent, at mediet Markedsføring var “vigtigt” eller ”meget vigtigt” for at være medlem af Dansk Markedsføring. I dag er tallet 68 procent.

“Mediet Markedsføring modtager Anders Bordings Mediepris for en markant omlægning af mediet. Skiftet har løftet ambitionerne, og Mediet Markedsføring er på imponerende kort tid blevet genoplivet og har skabt målbare resultater,” lød det i juryens begrundelse.

“Det er blevet et lækkert indholdsmæssigt og flot visuelt medie, der taler til en branche, der netop lever af de kreative og visuelle udtryk,” fortsætter begrundelsen.

Anders Bording-priserne er fagmediernes fineste priser. De uddeles af Danske Medier i tre kategorier. Årets Journalistpris gik til Sebastian Bjerril fra Fagbladet Folkeskolen. Årets Idépris gik til Akademikerbladet.

Markedsføring modtog sidste gang Bording-prisen i 1989.