Mona Juul træder ud af bestyrelserne i reklamebureauet Envision, moderselskabet First Chair Group og mediebureauet Orchestra.

Dermed slipper hun endegyldigt forbindelsen til reklamebranchen.

En forbindelse, hun ellers har fastholdt siden 2018, hvor hun forlod posten som adm. direktør i Envision og blev valgt ind i Folketinget for Det Konservative Folkeparti, hvor hun passer ordførerskaber for bl.a. erhverv, klima, miljø og bolig.

”Det er sindssygt vemodigt, men op til et kommende folketingsvalg, hvor gode mennesker har opfordret mig til at stille op igen – og hvor jeg kommer til at give den fuld smadder – så synes jeg, tiden var kommet,” siger Mona Juul til Markedsføring, og tilføjer:

”Og jeg vidste jo allerede dengang, at det var en stakket frist”.

Vil ikke være inhabil

Bestyrelsesposterne i Envision, Orchestra og First Chair Group blev fastholdt, da Mona Juul gik ind i politik, og det har ”trukket tænder ud”, som hun siger.

Men der er også en anden årsag til, at det skal være nu.

" Altså, jeg savner allerede reklamebranchen, så det gør da ondt.
Mona Juul, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti

”Jeg har altid kæmpet for ikke at være inhabil, så jeg har løbende trukket mig fra alle bestyrelsesposter, undtagen ”Fænglset” i Horsens, som er en selvejende institution,” siger Mona Juul og tilføjer:

”I forbindelse med forhandlingerne om corona-kompensationer trak jeg mig også fra de kulturinstitutioner, jeg var involveret i. Af samme årsag. Der er ingen grund til at gøre sig sårbar.”

Skal kunne forenes

Mona Juul, der også er tidligere formand for brancheforeningen Kreativitet & Kommunikation, havde været i reklamebureauet Envision i mere end 20 år, heraf 11 år som adm. direktør, da den politiske karriere kaldte.

I oktober 2018 sagde hun farvel til bureauet og blev valgt ind i Folketinget i 2019.

”Altså, jeg savner allerede reklamebranchen, så det gør da ondt,” siger hun, men udelukker ikke helt at komme tilbage til bestyrelsesarbejdet igen. Måske.

”Hvis mit parti bliver større til næste valg, så kan det da være der bliver tid og overskud til det. Jeg har jo været vild med det. Men igen: Det skal kunne forenes med mit politiske arbejde,” siger hun.

Det kan jo også være, du bliver minister?

”Ja ja,” lyder det med et grin fra Mona Juul, ”så har vi en ny situation. Men lad os nu lige vinde valget først.”