Det digitale bureau IMPACT har gennem de seneste fire-fem år for alvor fået slået sit navn fast blandt de danske annoncører.

Det viser MyImage-analysen 2020, hvor 863 marketingansvarlige har bedømt 25 digitale bureauer på en række forskellige parametre.

Samlet rykker IMPACT ind på en fjerdeplads blandt de digitale bureauer, op fra en sjetteplads sidste år og en 12. plads i 2018. Til billedet hører, at bureauet i 2016 lagde ud på en 22. plads.

– Det er ganske imponerende af IMPACT, som endda også placerer sig som årets højdespringer på kendskab med en vækst på 12 procentpoint i forhold til 2019, siger Mogens Østergaard, adm. direktør i MyResearch, der gennemfører MyImage-analyserne – igen i år i samarbejde med Dansk Markedsføring.

Forretning og kultur

Markedsføring fanger Kasper Holst, CEO hos IMPACT, på en knitrende telefon fra Paris.

Hvorfor tror du, I har formået at rykke stabilt op i imageanalysen siden 2016?

– Det ved jeg faktisk ikke, men tallene taler jo for sig selv. Vi har tilfredse kunder, vi skaber resultater for dem, vi hjælper med at flytte dem – og deres forretning – og det er jo det, det hele handler om, siger han og peger på, at der ”nok også er noget kultur i det”:

– Vi har, synes jeg, det stærkeste team på digital commerce i Skandinavien, og vi arbejder meget med kontinuerlighed både i forhold til medarbejdere og kunder. Og så vinder vi priser: Det giver også positiv omtale.

Blandt andet vandt IMPACT guld i både 2018 og 2019 ved Danish Digital Awards i kategorien Commerce for sit arbejde med nemlig.com.

Samme arbejde med nemlig.com vandt også e-handelsprisen 2018 og 2019 i kategorien Bedste B2C-virksomhed med online omsætning over 50 mio. kroner.

Løsning til dansk modebrand i USA

Kasper Holst tøver kort på spørgsmålet om, hvad der er afgørende for et godt bureau-image.

– Det er jo først og fremmest vigtigt at være skarp på, hvad man er god til. Og så at være vedholdende og kvalitetssikker i det arbejde, man leverer til kunderne, siger han og tilføjer.

– Og så skal man have en stærk kultur, ligesom man skal levere projekter, der sætter nye standarder.

Et eksempel på det?

 – Vores løsning til det danske modebrand Ganni. Global e-commerce, digital platform som butikssystem i butikker og personaliseret marketing. Ægte omnichannel udrulning i 30 lande, der understøtter høj vækst. Det er noget, de færreste lykkedes med, og det skaber anerkendelse.

Gør I ellers noget særligt for at pleje IMPACTs image?

– Ja, vi er meget bevidste om kvaliteten i alt, vi gør. Uanset, om vi laver et pitch eller afholder et event, tænker vi over hvilket image, vi gerne vil udstråle. siger Kasper Holst og tilføjer, at ambitionen er klar:

– Vi vil være nr. 1 i Skandinavien blandt bureauer inden for digital commerce.

Vil dele viden

En anden måde at gøre mere opmærksom på sig selv og det, man kan, mener Kasper Holst, er især at dele viden.

– Alle taler om digital transformation, men det er svært for et brand at vækste digitalt, for tech er en kompliceret størrelse, så hvad gør man, siger han og fortsætter:

– Hos os har vi  meget hands on erfaring med disse ting, så derfor går vi meget op i at dele den viden.

Hvordan det?

– Sidste år udgav vi IMPACT omni index, et stort Mystery Shopping-projekt, for at afdække danske retaileres omnichannel-evner. Viden fra projektet bruger vi på diverse events og deler med vores kunder og i nyheder. Vi skal udgive viden, levere viden – dele viden om det, vi kan, med markedet.

Det øger kendskabet, mener Kasper Holst, men erkender dog, at man nok også skal blive bedre til at fortælle succeshistorierne. Især når det gælder samarbejdet med de store, kendte brands:

– Ja, det skal vi. Det er i hvert fald en god måde at arbejde med kendskabet på. Helt klart.

Stærk vækst i vente

I året, der er gået, har IMPACT fået omkring 15 nye kunder ind, blandt hvilke kan nævnes brands som Hummel, Arla, Matas, Honda, Land Rover og Montana, og så vokser bureauet i øvrigt på flere andre områder:

– Vi har vel fået 40 nye medarbejdere i 2019, så vi nærmer os de 200 nu, siger Kasper Holst, der videre oplyser, at man desuden ligger på en omsætningsvækst på omkring 27 procent.

Og regnskabet for 2019? Hvordan kommer det til at se ud?

– Vi forventer, at vores bundlinje vokser med mere end 40 procent. Vi havde et lille fald i 2018, men det skyldtes en række organisatoriske ændringer, herunder oprettelsen af fire nye units og et datterselskab, siger Kasper Holst og tilføjer:

– Desuden går vi målrettet efter de bedste folk, det koster også. Men vi kommer da til runde de 12 millioner på bunden i 2019-regnskabet.

Impacts samlede placering blandt de digitale bureauer i MyImage-analysen 2016-2020

  • 2016: 22
  • 2017: 10
  • 2018: 12
  • 2019: 6
  • 2020: 4