Svenske Bluebird, der blev stiftet i 2018, er det seneste bureau som bureaugruppen The North Alliance (NoA) opkøber.
”Teamet hos Bluebird er lige præcis den type digitale eksperter, vi har brug for for at kunne skabe langvarige og positive resultater for vores kunder,” siger Mikael Jørgensen, der er CEO for NoA om erhvervelsen af det 60 mand store bureau, der har hovedsæde i Stokholm, men også har kontorer i Helsinki og Oslo.
Købet af Bluebird, hvis størrelse i kroner og øre er “konfidentielt”, kommer i kølvandet på to finske bureauopkøb i marts. Dengang lovede Mikael Jørgensen, at det “ikke bliver det sidste” opkøb.
Ifølge NoA er strategien, når der erhverves nye bureauer til gruppen, at finde såkaldte ”best of class”-eksperter i alle dele af kunderejsen, og således ser Mikael Jørgensen Bluebird som de fremmeste eksperter på det digitale felt.
I sin fireårige levetid har Bluebird da også markeret sig ved at have vundet en række priser indenfor digital marketing ved blandt andet European Search Awards og Drum Search Awards.
De bedste tiltrækker
Men hvordan sikrer i jer, at Bluebird rent faktisk er de bedste til det, de laver?
”Vi har fulgt og været i dialog med Bluebird i to år – så vi kender dem ret godt. Vi ved, hvad de kan, og vi ved, hvad de står for. Vi ved, hvilken kvalitet, det er, de leverer,” siger Mikael Jørgensen, der også fremhæver Bluebirds lange kunderelationer, som noget man har bidt mærke i hos NoA.
Hvorfor er det så vigtigt for jer at lokalisere – og opkøbe – de absolut bedste eksperter?
”Hvis du er best of class, vil du de facto altid klare dig bedre end konkurrenterne, fordi du er dygtigere. Kvalitet driver betalingsvillighed, det driver kunder, og så driver det – ikke mindst – talenter. Det betyder, at tiltrækningskraften er enormt stor,” siger Mikael Jørgensen og tilføjer:
”Og det at kunne sætte den teknologiske del af marketing – som Bluebird står for – sammen med de virkelig dygtige kreative, som vi også har i NoA, har jo stor værdi for vores kunder, hvis vi får orkestreret det rigtigt.”
Vokseværk fortsætter
Det er ottende gang på 15 måneder, at NoA opkøber et bureau. Hvorfor skal I være så store?
”Fordi der er en enorm efterspørgsel efter lige nøjagtig den kombination af kompetencer, som vi arbejder med. I forhold til reklamedelen fylder vi i Danmark meget med &Co., men hvis du begynder at kigge på den større kontekst – det digitale marketing-space – så er vi pludselig en meget mindre spiller i et meget større marked,” siger Mikael Jørgensen.
Han mener, at NoA, der ejes af den norske kapitalfond Norvester, er endog meget langt fra at vokse sig for stor i Norden.
”60 procent at vores omsætning er teknologi, og den kreative del vil kun fylde mindre og mindre i takt med, at teknologi-delen vil vokse. Der bliver investeret milliarder og milliarder af kroner i Norden på IT-løsninger, som er client facing. På dette felt er vi seriøst en lille bitte spiller, og her kan vi vokse mange gange den størrelse, vi har i dag.”
Autonomi sikrer kvalitet
Selvom Mikael Jørgensen er af den holdning, at der stadig er masser af plads på den nordiske spilleplade, så skal man dog alligevel forvente, at NoA snart spreder sig til andre geografiske områder.
”Det kommer vi til at gøre indenfor relativt kort tid – i år eller næste år. Vi kigger på London, Amsterdam og Tyskland, som de steder, vi synes er interessante,” siger han.
Kan det ikke risikere at bide sig selv i halen og være farligt for ens forretning, at have så store ambitioner og ville vækste så meget på et ustabilt, inflationsramt marked, som vi ser for tiden?
”Det er et meget dansk spørgsmål – og derfor også superrelevant. Men nej, det kan det ikke, hvis man er sikker på, at man kan holde høj kvalitet.”
Men hvordan kan I være sikre på, at I kan holde høj kvalitet, når alt netop er lidt usikkert?
”Det kan vi fordi, at vi bygger på den model, vi gør – hvor vi lader de bedste indenfor forskellige kategorier arbejde på tværs med hinanden. Og fordi vi har en stor grad af autonomi, kan vi tiltrække de bedste virksomheder til NoA.”
Hvorfor gør autonomi NoA attraktiv for virksomheder?
”Vi er jo det modsatte af Accenture Song eller de store konsulentgrupper, som er enormt topstyrede. Den topstyring har vi ikke. Vi har en socialdemokratisk tilgang baseret på de samfundsværdier, der kommer ud af de nordiske lande, og som vi har bragt ind i system,” siger Mikael Jørgensen og tilføjer:
”På den måde kan du samle rigtig dygtige folk i en samarbejdsform, hvor folk synes, det er megafedt og rart at arbejde sammen om at hjælpe kunderne i et system, hvor der ikke er personlige og individuelle incentiver – bonusordninger og hvad ved jeg – som står i vejen for fremgang.”
Udover bureauopkøbene kunne NoA for nylig også offentliggøre et regnskab med massiv millionvækst i sin omsætning og bruttoavance. Her lød fremgangen på over 70 millioner kroner.
Opdateret kl. 09.49 d. 11. Maj. Her er det tilføjet, at NoA er ejet af kapitalfonden Norvester.