Annette Piilgaard, tidligere CEO for Saatchi & Saatchi i København er ny CEO hos NORD DDB COPENHAGEN.

Samtidig træder Mikkel Jønsson ind som ny Executive Creative Director på bureauet.

Det fremgår af en pressemeddelelse, hvor det også oplyses, at ejerstrukturen ændres fra 1. juli – og at begge de to tidligere Saatchi-profiler bliver partnere i NORD DDB COPENHAGEN.

– Præcis hvordan ejerstrukturen ændres, kan jeg ikke oplyse endnu, siger Annette Piilgaard til Markedsføring, og tilføjer:

– Men jeg kan sige så meget, at ejerskabet bliver mere nordisk og lokalt. Og at vi har aktier nok til at træffe de beslutninger, der er nødvendige.

Direktørskift på stribe

Direktørskiftet kommer i kølvandet på nogle turbulente år hos det københavnske bureau.

I februar 2018 tog daværende CEO, Anders Wik, af familiemæssige årsager en beslutning om at flytte til Bornholm og starte sin egen virksomhed.

Derpå overtog Thomas Erichsen og Thomas Fabricius ledelsen på bureauet. 

Året efter, i maj 2019, var der igen opbrud i ledelsen, da Thomas Erichsen og hans hustru, Malene Erichsen, tidligere projektleder på Wibroe, Duckert & Partners, tog det spring, mange drømmer om og flyttede til Caribien for at blive hotelejere.

Allerede i december 2019 ulmede uroen imidlertid igen: 

Bettina Sherain, der var tiltrådt som CEO i april 2019, og kreativ direktør Thomas Fabricius var pludselig ude, og det Omnicom-ejede DDB-netværks hovedkvarter meddelte, at man indsatte Lauren O’Rooke Walker og Steve Griffiths fra DDB’s europæiske hovedkontor ”til interim CEO’s med øjeblikkelig virkning.” 

Kan ikke afsløre ejer-detaljer

Men fra 1. juli er ledelsen – og ejerskabet – igen på nordiske og lokale hænder, om end Annette Piilgaard endnu ikke kan oplyse detaljer om ejerskabet.

Af en pressemeddelelse fremgår det dog, at Christian Budtz, Head of Strategy, og Mette Ingemann, Head of Account, fortsat være en del af det nye og større management team.

Ifølge CVR.dk ejer UK-virksomheden DHE Regional Ltd. – der igen kontrolleres af Omnicom DDB Holdings Limited – NORD DDB COPENHAGEN. Vil disse navne også fremover indgå i ejerkredsen?

– Jeg ville gerne kunne svare, men jeg kan altså ikke afsløre detaljer om ejerstrukturen og fordelingen af aktier endnu, siger Annette Piilgaard, der heller ikke kan komme ind på bureauets kommende regnskab.

NORD DDB havde i 2017 et minus på driftsresultatet på godt syv millioner kroner og i 2018, bl.a. i kraft af eftergivelse af gæld på 3,4 millioner kroner fra moderselskabets side, et minus på driftsresultatet på lige omkring en million. 

Jagter ny Creative Chief

Til gengæld vil Annette Piilgaard – der forlod Publicis-gruppens reklamebureau Saatchi & Saatchi i Danmark i februar i år – gerne fortælle, at hun glæder sig til at sætte kreativiteten i højsædet:

– Stærk kreativitet, der skaber brand preference, er en af grundene til, at jeg elsker at arbejde i den her branche. Vi vil fokusere målrettet på kreativitet og skabe fortællinger, der får brands til at skille sig afgørende ud i stedet for kampagner, der blot drukner i det digitale hav, siger hun.

Og man er allerede på jagt efter en ny kreativ chef, oplyser Mikkel Jønsson, der med ansættelsen hos NORD DDB forlader Saatchi & Saatchi efter 18 år hos Publicis Groupe.

 Han, der tidligere også har gjort sig bemærket som forfatter, siger, at glæder sig til ”den nye bog”:

– Den handler om at samle og lede et hold af modige, nysgerrige og yderst kreative mennesker, som lever og ånder for at finde nye måder at gøre brands stærkere på. Det bliver en medrivende bog og allerede i et af de første kapitler vil vi identificere en Creative Chief med en stærk kreativ profil.