Bureauet Schultz J og Goll skifter navn til Substantia. Det skriver bureauet i en mail til Markedsføring.

Det er ellers kun et halvt års tiden siden, at bureauet, som Markedsføring kunne skrive, blev omdøbt fra Oxymoron til Schultz J og Goll.

Men siden har Kresten Schultz Jørgensen, stifter af bureauet og den ene navngiver til bureauet, forladt det og er gået selvstændig. Og så lå et navneskifte selvfølgelig lidt i kortene, lyder det fra Louise Helstrup Guldager, der er partner i bureauet, hvor hun også er Head of PR and Crisis Management.

“Efter Kresten er gået selvstændigt, er det et naturligt skridt for os nu at fremhæve fokus på vores kernemission: strategi anvendt til konkrete løsninger,” skriver hun i en mail til Markedsføring.

“Det sker ud fra et ønske om mere substans og mindre fokus på form og personer. Vi går derfor væk fra et firmanavn og design, hvor fokus har været på personnavne. Navnet bliver nu skiftet til Substantia for at understrege, at vi gør os umage med at sætte os ind i de bagvedliggende problemstillinger, faktiske forhold og den forståelse, som omverden og din organisation har af en sag eller problemstilling. Det synes vi, at navnet Substantia indfanger godt.”

Hun skriver samtidig, at bureauet har store ambitioner.

“Vi er ikke bange for at sige, at vi med navneskiftet fremhæver vores ambition om at være Danmarks førende kommunikationsrådgivere, når der skal forløses forretningsmuligheder og -udfordringer med kommunikationsløsninger.”

Mærker ingen negativ effekt

Kresten Schultz Jørgensen trak sig også fra bureauet efter en periode, hvor hun var i vælten i offentligheden, da han fik en dom for spritkørsel. Men det, oplever bureauet, ikke smitter af på kundernes opfattelse af dem

Kan I være bekymrede for, at Krestens Schultz’ sag og afgang fra bureauet kan have skadet bureauets omdømme?

“Det er jo altid bedst at spørge andre, hvad de tænker – det gætter vi ikke på. Vi oplever i den grad selv, vi er kommet godt videre – både Kresten og den resterende del af virksomheden. Det nye navn og oprustning på partnerfronten bygger videre på et halvår, der trods skift i partnerkreds, en lancering af nyt navn og etablering af ny partnerkreds viser den bedste omsætning pr. medarbejder i virksomhedens historie,” skriver hun.

Hun tilføjer, at virksomheden har haft en samlet omsætning frem til “juli 2023 på 12,1 mio. kroner mod 10,2 mio. kroner for samme periode sidste år, samt et overskud på bundlinjen på over 300.0000 kroner mere end sidste år.”

Ny ledelse

Ifølge bureauets nuværende ledelse, Peter Goll og Louise Helstrup Guldager, skal Substantia fremover fokusere på strategisk forretningskommunikation. Det skriver bureauet i en opfølgende pressemeddelelse.

“Vi oplever stor efterspørgsel på en reel forståelse af grøn transformation, afdækning og mitigering af risici forbundet med køb og salg af virksomheder, indsigt i det politiske landskab, konceptualisering af strategier og styrkede ledelsesredskaber. Der er behov for flere ambitiøse kommunikationsløsninger, som forløser de forretningsmæssige behov. Det vil Substantia gerne levere,” lyder det i pressemeddelelsen fra Louise Helstrup Guldager.

Udover Louise Helstrup Guldager og Peter Goll vil bureauets ledelse fremadrettet også bestå af Paulina Wata Nielsen og Frank Serup Laybourn. I alt er der 15 ansatte på bureauet.

“Vi tror på, vi med vores tilgang kan skabe en forskel i et marked, hvor der er et behov for at få adresseret fundamentale udfordringer og vinde reel troværdighed fra partnere, kunder og offentlighed. Det gør vi nu under et navn, som bærer netop den vision i sig,” lyder det fra Louise Helstrup Guldager.