Opdateret: Med udgangspunkt i ChatGPT og DALL-E lancerer Coca-Cola i dag en ny global kampagne, der skal få forbrugerne i 17 lande – herunder Danmark – til at skabe brand-inspireret AI-kunst.

Omdrejningspunktet for kampagnen, der har fået navnet ”Create Real Magic”, er et nyt site, hvor alle kan kaste sig ud i at skabe deres egne værker ud fra en række af Coca-Colas velkendte visuelle assets – som kontur-flasken, julemanden, isbjørne og det ikoniske ’Spencerian script’-logo.

Kampagnen er en forlængelse af ’Real Magic’-platformen, som Coca-Cola lancerede i 2021.

Og ifølge Annette Spanggaard, kommunikations- og CSR-direktør i Coca-Cola Danmark, handler det om, at man gerne vil “omfavne de digitale muligheder og tappe ind i tidens tendenser for at engagere og aktivere forbrugerne”.

Annette Spanggaard, kommunikations- og CSR-direktør, Coca-Cola Danmark. Foto: PR

”Ved at lancere denne AI-platform inviterer vi kunstnere og Cola-elskere til at arbejde med nogle af vores ikoniske visuelle assets. Vi ser det som starten på en rejse i forhold til at udnytte AI’s potentielle indflydelse på markedsføring og engagere forbrugere på helt nye måder,” skriver hun på mail til Markedsføring.

Partnerskab med fire AI-kunstnere

Som en del af lanceringen af ​​kampagnen har Coca-Cola indgået partnerskab med fire globale AI-kunstnere..

Den ene er danske Emma Sofija, som bor i USA – de tre andre er Chris Branch og Paul Parsons fra Storbritannien og Ean Hwa Huag fra Malaysia.

De har alle ’tyvstartet’ og skabt deres egne værker med OpenAI-teknologien og Coca-Cola-aktiver.

Og så er der en grund til, at Danmark er et af de 17 kampagnelande.

Eksempel på værk skabt af AI. Foto: Fra YouTube

”Danmark er et vigtigt marked for Coca-Cola, og så er vi samtidig et marked, der er langt i forhold til digitalisering og anvendelse af nye teknologier,” skriver Annette Spanggaard og tilføjer:

”Så jeg er selvsagt glad for, at det danske marked er et af de 17 udvalgte.”


Annette Spanggaard oplyser til Markedsføring, at man på sigt også forventer at følge op med særlige danske aktiviteter på kampagnen.

Bliv vist på Times Square

Eksempel på AI-værk. Foto: Fra YouTube

Et ekstra krydderi på kampagnen er en konkurrence, der løber til og med den 31. marts, og hvor creators fra de 17 deltagende lande har mulighed for potentielt at få deres værker vist på Coca-Colas store billboards på New Yorks Time Square og Londons Piccadilly Circus.

Blandt disse vil tredive creators desuden blive udvalgt til at deltage i Real Magic Creative Academy, en tre-dages kreativ workshop i Coca-Colas hovedkvarter i Atlanta.

Hvad håber I, der kommer ud af det på dansk grund?

”Kampagnen giver os jo mulighed for at aktivere og engagere danske forbrugere i vores globale brandfilosofi “Real Magic”. Så vi håber på endnu stærkere bånd mellem vores brand og vores unge forbrugere,” lyder det fra Annette Spanggaard.

Se video om kampagnen – efterfulgt af video, hvor kunstnerne præsenteres – herunder.

Og besøg kampagnesitet og giv AI-gas her.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

Artiklen er opdateret onsdag klokken 20.15 med oplysningen om, at den ene af AI-kunstnerne, som Coca-Cola samarbejder med i forbindelse med kampagnen, er danske Emma Sofija, som pt bor i USA, red.