Kirsten Ægidius har sat sig i CEO-stolen hos Interflora og afløser dermed Søren Flemming Larsen, der i efteråret valgte at træde tilbage efter otte år på posten.

Med skiftet får den i dag fransk-ejede blomsterkæde dermed en ny CEO, der har masser af både marketing, e-commerce og topledelse på CV’et – herunder fra blandt andre Coca-Cola, Carlsberg og Weber Grill.

Senest har hun været Managing Director i startup’en MateBike, hvor hun med fokus på e-commerce skulle opbygge et digitalt brand.

”Jeg har altid haft med salg og marketing og stærke brands at gøre, så jeg var ikke i tvivl om, at Interflora var en superspændende mulighed,” siger Kirsten Ægidius til Markedsføring og tilføjer:

”Interflora er et ekstremt stærkt brand, og samtidig har virksomheden en stærk e-commerce-forretning, så da muligheden viste sig, var det simpelthen det, jeg skulle.”

Bruger marketingerfaringer

Om skiftet fra startup-verdenen siger Kirsten Ægidius, at timingen var der i forhold til det sted, hun gerne selv ville bevæge sig hen.

”Jeg har været i MateBike i knapt to år, og corona ramte virksomheden relativt hård, og jeg kunne bare mærke, at jeg i virkeligheden gerne ville tilbage til en lidt mere etableret virksomhed. Det var spændende i MateBike, men også hårdt som det nu en gang er med startups,” siger hun og uddyber:

”Interflora, føler jeg, passer godt til mig. Det er et superstærkt brand, det er fede produkter, det er et hold af dygtige og kreative mennesker – og vi har et godt samarbejde med blomsterhandlerne, som jo er en væsentlig del af brandet Interflora. Så det, syntes jeg, var interessant.”

" Interflora har en fantastisk historik i forhold til at lave fremragende reklamer og god kommunikation.
Kirsten Ægidius, CEO, Interflora Danmark

Erfaringerne fra mange års arbejde med marketing og salg er med i bagagen, og de er værdifulde, mener Kirsten Ægidius:

”Som marketeer skal du have dyb forståelse for forbrugerne og de trends, der er i markedet. Og det kommer jeg også til at skulle her. Som CEO i en brandet virksomhed som Interflora er det afgørende, at man forstår marketing, forstår brandet og forbrugerne.”

”Har en fantastisk historik”

Med din baggrund, kan du så lade være med at blande dig i marketingafdelingen?

”Ja, det kan jeg. Interflora har en superdygtig marketingafdeling, så jeg tænker ikke, jeg kan addere så meget værdi ind der,” siger Kirsten Ægidius og tilføjer:

”Interflora har en fantastisk historik i forhold til at lave fremragende reklamer og god kommunikation, og der sidder også et stærkt team på e-commerce-delen. Så man skal ikke være nervøs for, at der kommer en og blander sig i alle mulige detaljer.” 

Umiddelbart behøver Interfloras marketing-samarbejdspartnere heller ikke være nervøse, lyder det fra den nye CEO.

”Jeg skal jo selvfølgelig hilse på dem på et eller andet tidspunkt, men jeg også mange andre samarbejdspartnere jeg er rundt at hilse på som ikke har noget med marketing at gøre: Leverandører, vores florister, vores bank osv,” siger hun og tilføjer:

”Der er så meget styr på den del, så det er ikke der, jeg kommer til at lægge fokus. Vores brand er så ekstremt vigtigt, så det ville være noget andet, hvis der ikke var. Jeg tænker, min energi bruges bedst andre steder.”

Lederteamet er vigtige partnere

På spørgsmålet om hvad det vigtigste fokus bliver for den nye CEO, siger Kirsten Ægidius:

”At videreudvikle det gode samarbejde, vi har med floristerne, at videreudvikle vores e-commerce-forretning. Og selvfølgelig at sikre, at vores brand fortsætter med at stå lige så skarpt over for de forskellige målgrupper, som det gør i dag.”

Har du et råd til andre med marketing i bagagen, som drømmer om at blive topchef?

”Ja, at man arbejder på at have forståelse for hele forretningen. Især det finansielle – og i en e-commerce virksomhed også med CTO og den e-commerce-ansvarlige. Man skal have et tæt samarbejde med alle, men CFO’en er en af de vigtigste samarbejdspartnere for en CEO,” siger Kirsten Ægidius og tilføjer:

”Det betyder ikke, at marketingdirektøren og andre ikke er vigtige partnere. Men som CEO skal du også have fokus på hele værdikæden, for her er du ansvarlig for at få hele forretningen til at spille sammen.”