Julemåneden er den tid på året, hvor der findes flest Lotto-vindere – men også den tid, hvor der begås flest indbrud i danske hjem.

Derfor har Danske Spils Lotto nu allieret sig med verdens største sikkerhedsfirma, G4S, for at bidrage til at sikre at ingen Lotto kuponer – og andre ejendele for den sags skyld – ender i de forkerte hænder.

Det oplyser Lotto og brandets mangeårige kreative bureau, Robert/Boisen & Like-minded i en mail til mediet Markedsføring.

I praksis er der tale om en konkurrence, hvor danskerne kan gå ind på kampagnesitet julesikring.dk og registrere deres Lottokupon – og dermed få mulighed for at vinde en alarmpakke – komplet med nøgleboks, kameradetektor, indendørs sirene osv.

Hele molevitten er Lotto-brandet og ’Lotto Julesikrings’-varevogne kommer rundt og installerer alarmsystemerne hos vinderne.

Rikke Crown, Head of Branding & Campaigns hos Danske Spil, siger i en pressemeddelelse om aktiverings-kampagnen: 

Credits

Agency: Robert/Boisen & Like-minded
Creative Director: Heinrich Vejlgaard
Senior Creative: Christoffer Fejerskov Boas
Senior Creative: Klara Vilshammer
Strategy Director: Søren Christensen
Account Director: Gitte Andersen
Account Manager: Vincent Cantor
Account Manager: Benedicte Kjeldsen
Graphic Designer: Morten Onsgaard
Executive Producer: Morten Bundgaard
Producer: Rexh Shala
Director: Niels Nørløv
Editor: Thorbjørn Münter
Digital Agency: Nordlid

“Hos Lotto har vi efterhånden en tradition for at lave en anderledes aktivering omkring julen. Derfor har vi i år valgt at lave et uventet, men oplagt, samarbejde med G4S, der kan hjælpe med at sikre både Lotto kupon og julestemningen ude i de danske hjem. Det er alt sammen gjort med et glimt i øjet og ligger godt i tråd med tidligere kampagner, hvor vi på legende måder har løst danskernes juleproblemer.”

Følger op på tidligere succeser

Det er fjerde år i træk, at Lotto og Robert/Boisen kører julekampagnen ud under universet ”Del juleglæden”.

Den første kom i 2019 og bød på en limited edition-kollektion af klassisk-kedelige julegaver som for eksempel sokker og underbukser, ’The Lotto Christmas Collection’.

Gimmicken var, at hver enkelt gave bar sin egen række af unikke Lotto-tal og derfor kunne ende med at blive alt andet end kedelig.

I 2020 legede man med Lotto-kuponer i giga-størrelse, formet som gavepapir, og digitale overraskelser i outdoor-plakaterne.

Og sidste år var det målet at skabe en ny juletradition for danskerne: En special-trækning den 25. december.

Den ekstra trækning blev i kampagnesammenhæng til ’Kalenderforlængeren’, som føjede en ekstra dato til julekalenderen, ”Julens Kedeligste Dag” den 25. december.

Indsatsen sikrede Lotto den største uge-omsætning i otte år.

Artiklen fortsætter under billedet.

Scene fra Lottos jule-kampagnefilm.

”Lotto fra en ny side”

Og i år handler det så om tyverisikring, og om årsagen til det – ud over statistikkerne om indbrud – skriver

Heinrich Vejlgaard, kreativ direktør hos Robert/Boisen & Like-minded, siger til Markedsføring:

”December er uden tvivl den måned på året, hvor flest brands kæmper om at få folks opmærksomhed. Det betyder også, at det at skabe noget, der skærer igennem støjen, er en svær udfordring for ethvert brand – men på den anden side giver det også en fantastisk mulighed for at skille sig ud og gøre noget uventet.” 

Han tilføjer:

”Med denne kampagne viser vi Lotto fra en ny side og adresserer et problem, som vi ved, er i mange menneskers tanker, men som sjældent tages op. Udover i nyhederne og i statistikker efter juletid.”

I år skal der ifølge Danske Spil findes 12 nye Lotto-millionærer ved ekstra-trækningen den 25. december.

Se kampagnefilmen her.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger