Dentsu-gruppens Customer Experience Management-brand – Merkle – lanceres nu i Danmark.
I spidsen for det står Martin Bochineck, der siden 1. januar i år har været Merkles CEO for Nordeuropa og EMEA LEAD for Experience and Commerce.
– Vi etablerer en enhed med 500 til 600 medarbejdere i Danmark, Norge, Sverige og Holland. En stor del af Isobar-kontoret her i København bliver en del af enheden, siger Martin Bochineck.
Som led i lanceringen af Merkle-brandet bliver hele den nuværende, danske Isobar-ledelse og ”langt størstedelen” af medarbejderne således nu Merkle-ansatte, mens nuværende, danske Isobar-kunder fremover kan kalde sig Merkle-kunder.
Martin Bochineck bekræfter, at også en del svenske og norske Isobar-folk bliver Merkle-ansatte, og på Meldahlsgade i København er det nu Merkle-navnet, der hænger på facaden, mens Isobar-skiltet er taget ned.
Det kan altså ligne en nordisk rebranding, hvor det danske kontor, der er det største i Norden, spiller en hovedrolle, men Martin Bochineck siger, at ”Isobar stadig er et brand i markedet.”
Men både ledelse og medarbejdere ryger over i Merkle?
– Isobar er et stærkt brand i Danmark, men ledelsen og størstedelen af medarbejderne arbejder i forvejen med CXM, så derfor giver det mening at lancere Merkle med de mennesker, som allerede er her, siger Martin Bochineck.
Data og digital transformation
Dentsu har de senere år arbejdet på at strømline gruppen globalt, hvorfor man har etableret tre søjler: Media, Creative og CXM.
Isobar-brandet er lagt i Creative-søjlen, mens Merkle, der, ifølge Martin Bochineck, har cirka 12.000 ansatte globalt, hvoraf 4.000 er ansat i EMEA, hører til i CXM.

– Det vil sige, man i Merkle arbejder med datatransformation og digital transformation for at skabe fundamentet for customer experience, mens Isobar er positioneret som et kreativt fokuseret digitalt bureau, siger Martin Bochineck.
Er det her også en erkendelse af, at kreativitet i det her hus ikke er en kernekompetence?
– Det er ikke rigtigt, at vi ikke betragter kreativitet som en kernekompetence, men der er forskellige former for kreativitet. Vi er gode til at lave kreative løsninger ved hjælp af ny teknologi, men brandkreativitet i form af store fortællinger er ikke det, vi har fokus på, siger Martin Bochineck.
Hvorfor sker lanceringen nu?
– Virksomhederne investerer helt vildt meget i det her område. Experience som område er noget, som driver konkurrencemæssige fordele: Der, hvor det er nemt at handle, er du tilbøjelig til at komme igen og igen. Produkt og pris betyder relativt set mindre – og derfor bliver selve oplevelsen vigtigere, siger han og fortsætter:
– Merkle er sindssygt stærke på data. Hvis du kan tage det og koble det med digital transformation – altså orkestrering, design og oplevelsen på tværs af digitale kanaler – som vi har lavet her i alle årene, så får du et slagkraftigt tilbud til markedet. Det er det, det handler om.
Organisatorisk bliver der lokale ledelsesteams i Danmark, Sverige, Norge og Holland. De kommer til at refere ind til Martin Bochineck, der sammen med Kasper Basse i 2000 stiftede Magnetix, som han i flere år drev med Christina Rind Helsbro.
Vigtigste KPI’er
I 2016 blev Magnetix solgt til dentsu-ejede Isobar, mens Martin Bochineck i foråret 2020 blev udnævnt til Global President for Isobar – en stilling han altså havde indtil 1. januar i år. De seneste måneder har han brugt på at forberede lanceringen af Merkle-brandet.
– Her har jeg en forretning, der rummer CX og commerce, og jeg har et team på op mod 600 mand i Nordeuropa og et bundlinjeansvar. Det vil sige, at jeg har en blanding af det regionale, men også det meget konkrete og nære i bundlinjen. Og det kan jeg godt lide, siger han.
Hvad er de vigtigste KPI’er?
– At få etableret Merkle-brandet og at vækste forretningen. Vi begynder med en forretning, som er på cirka 600 millioner kroner målt på kundearrangementer, der kører. Og der er ambitiøse planer, som også indbefatter opkøb i hele regionen. Også i Danmark. Men det er ikke kun bureauer, vi kigger på. Opkøbsemner skal operere inden for vores practice lines – data and analytics, consulting, CX and commerce, martech, activation samt products – og de skal gerne have en størrelse på et par hundrede ansatte, siger Martin Bochineck.
Hvor stor skal væksten være?
– 10 procent om året organisk. Derudover kommer opkøb. Merkle er tænkt globalt. Det er meget strømlinet, og jeg ved, at vores produkter, koncepter og services virker, siger han.
2020-regnskabet for Isobars danske forretning er ikke offentliggjort endnu, men i 2019-regnskabet kan man læse, at bureauet siden 2015 har lavet et samlet overskud på cirka 140 millioner kroner. I perioden 2015 til 2019 har man desuden ikke haft en overskudsgrad under 18 procent. Det er altså blandt andet kompetencerne i det bureau, som nu skal sikre Merkle en plads i Nordeuropa.
" Der er ambitiøse planer, som også indbefatter opkøb i hele regionen. Også i Danmark.Martin Bochineck, nordeuropæisk CEO, Merkle