SAS-filmen ”What is truly Scandinavian?”, som tilbage i starten af 2020 skabte voldsom debat, er nu kåret som en af verdens mest prisbelønnede kampagner i 2021. 

Det viser AdForum Business Creative Report 2022, der netop er udkommet.

Det internationale kreative data- og inspirations-site trawler hvert år 40 internationale og lokale awardshows igennem – herunder Cannes Lions, D&AD, The One Show, Eurobest og Epica Awards – og kårer de mest vindende kampagner i otte forskellige kategorier.

Rapporten offentliggør de 15 mest vindende i hver kategori, og SAS-filmen, som reklamebureauet &Co. stod bag, indtager som eneste danske kampagne en plads på listerne.

Helt præcist en femteplads i kategorien Transport & Tourism. 

Glæde hos bureauet

Den massivt prisbelønnede film byggede på en fortælling om, at ”alt er en kopi”.

Og at man kan takke de rejselystne for at have taget ud i verden og bragt alverdens ting med hjem. Og dermed gjort dem skandinaviske.

De voldsomme reaktioner efter filmen, som blandt andet blev beskyldt for at være ”anti-skandinavisk” udløste deciderede trusler mod bureauet.

Men siden har kampagnen, som det nu understreges af AdForum, markeret sig stærkt på de internationale award-scener.

”Vi skal være ærlige at sige, at det varmer lidt ekstra, at lige denne kampagne, efter en mere end udfordrende start, har endt op med at blive anerkendt verden over for sin kreative kerne,” skriver kreativ direktør Robert Cerkez i en kommentar til Markedsføring.

Muggen burger en af de store vindere

AdForum Business Creative Report 2022 afslører i øvrigt, at en af de allermest vindende kampagner samlet set er Burger Kings ”Moldy Whopper”, som vi også tidligere har omtalt på Markedsføring.

Hertil kommer MasterCards kampagne “True Name” fra McCann New York, som gav transkønnede mulighed for at få deres ønskede navn på deres bankkort.

Og endelig markerer kampagnen ”Wombstories” for Bodyform, Libresse, fra AMV BBDO i London, sig i toppen.

Kampagnen satte ord på ellers stærkt tabuiserede emner som livmoder, menstruationssmerter, tab af børn, hedeture og har været i fokus. The Drum har skrevet en fin historie om “Wombstories”, som du kan læse her.

Se AdForum Business Creative Report 2022 her – og gense SAS-filmen herunder.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger