S3xy shortcuts.

Det er navnet på den nye ordbog, sexlegetøjsbutikken Peech sender på gaden, der skal hjælpe dem og ligesindede i kampen mod de sociale mediers algoritmer.

Ordbogen censurer blandt andet et ord som sex, der ifølge Peech kan føre til shadowbanning på platformene Instagram, TikTok og Facebook. Derfor har de blandt andet lavet ord som med s3x, r1mming og an4l i forsøget på at hjælpe brugeren med at omgå techgiganternes algoritmer.

“Vi har længe kæmpet med, at vi bliver shadowbanned for de mindste ting, og det påvirker vores forretning og betyder, at vi hele tiden skal tænke over, hvilke ord vi bruger,” siger Nynne Munk, kommunikations- og pressechef ved Peech.

Ordbogen er udviklet sammen med det kreative bureau Worth Your While og er frit tilgængelig på Peechs hjemmeside.

Til kamp mod shadowbanning

Shadowbanning — en uofficel term for at blive forvist til skyggerne — betyder kort forklaret, at en profils indhold bliver nedprioriteret af et socialt medies algoritmer og derfor ikke rammer nuværende og potentielle følgere i ligeså høj grad.

Markedsføring har tidligere beskrevet, hvordan Peech føler sig ramt af shadowbanning og hvilke konsekvenser, det har haft for dem. Meta afviste dengang, at de shadowbanned Peechs instagram-konto.

Men det er en stor bekymring for sexlegetøjsbutikken, der bruger tid på at dobbelttjekke alle sine opslag. Særligt når der til tider misses et enkelt ord.

“Instagram er vores største markedsføringskanal, så der er vi sårbare, og dette fjerner en del bekymringer. I stedet for at blive irriteret, tager vi sproget tilbage og gør, at vi kan kommunikere frit,” siger Nynne Munk.

Ordbogen dækker både engelske og danske ord, og Peech håber, at ordbogen også kan være brugbar for sexfluencere

“S3xy shortcuts er en måde at gøre vores liv lidt lettere, fordi vi ikke hele tiden skal dobbelttjekke, at vi ikke misser et ord og være påpasselig, og forhåbentlig gør det også andres liv lettere,” siger Nynne Munk.

Markedsføring forsøger at få en kommentar fra Meta.