Du kan kende algoritmerne nok så godt.

Men det er langt fra nok, hvis du skal levere den bedste performance i din digitale annoncering i dag. Og det er kun kommet mere til udtryk de senere år, lyder det fra Christian Uller Rothmann, der er Head of Paid Social hos performance marketing-bureauet s360.

”Vi har større fokus på at bygge et brand, at lave god kommunikation og gode kreativer og at høste effekten af det. Forskellen mellem performance marketing-bureauer og kreative bureauer er blevet mindre de sidste par år, fordi det er elementer, som succesfuld performance marketing også er blevet afhængig af,” siger Christian Uller Rothmann.

Samtykke-ændringer hos Meta var ventet

Senest har Meta i slutningen af sidste uge annonceret, at man fremover vil bede om samtykke fra alle sine europæiske brugere, før man viser dem målrettede annoncer.

Det er et endnu et skridt i en større fortælling om, at annoncering digitalt lige nu ændrer sig, fordi der bliver sat klare grænser for, hvordan man kan bruge tredjeparts-data digitalt, siger Christian Uller Rothmann. Og det gør det sværere at få de samme resultater med målrettet annoncering i performance marketing.

”Det kom ikke som et chok for nogen, der har fuldt udviklingen de sidste par år, at adfærdsbaseret målretning baseret på tredjeparts-data er under pres. Det er noget, vi som bureau længe har set ind i. Vi regnede med, at der ville komme ændringer i den måde, brugerdata kan bruges til målretning og optimering på Metas platforme,” siger Christian Uller Rothmann, der selv kender Facebook og Meta indgående, da han har arbejdet flere år hos virksomheden i Irland.

”Den udvikling er startet et godt stykke tid før Metas udmelding. Den begyndte for alvor for et par år siden med Apples iOS14-opdatering, som begrænsede de data, Apple sender videre til Meta. Siden da er der kommer et større fokus på at tale med kunderne om, hvordan vi laver annoncering, der er baseret på samtykke og at give brugerne værdi. Så på kort sigt ændrer den nye udmelding fra Meta ikke på, hvordan vi arbejder som performance marketing-bureau. Men det er en del af en række ændringer, der gør, at disciplinen ændrer sig.”

Hvad betyder Metas seneste udmelding for annoncører?

”Det er gået op for rigtigt mange, også blandt vores kunder, at kreativitet og brandopbygning er begyndt at fylde mere i digital marketing igen. Branchen har generelt fået et wakeup-call for et par år siden,” siger han og tilføjer:

”Det er også vigtigt at tage et forbehold i forhold til Metas udmelding. For vi skal også se, hvor markant det, de gør, faktisk er. De vil indskrænke deres adfærdsbaserede målretning, men de er ikke helt specifikke om hvordan. Meta har også stadig en kæmpe interesse i at lave god performance på deres platforme, og man vil stadig kunne lave målrettet annoncering derinde. Så vi skal se situationen an, inden vi drager for skarpe konklusioner.”

Tilbage til gamle dyder

Grundlæggende, vurderer han, er det klassiske marketingdyder, der bliver vigtigere, hvis man skal have succes i sin digitale marketing.

”Skal du være succesfuld i fremtiden digitalt, skal du forstå at arbejde med de ting, der traditionelt har været en bærende del af marketing,” siger han.

Hvad tænker I om de ændringer, der sker?

”Det er en god og sund ting, at der bliver strammet op på hele industriens forhold til brugernes data. Det mener vi også på tværs af organisationen i s360. Det er vigtigt, at folk ikke føler sig manipuleret eller snydt. Vi skal annoncere på en måde, der skaber værdi for brugerne. Og de justeringer, der sker, skubber os kun mere i den retning.”