Efter at have afvist flere tilbud i løbet af årene har stifterne af det prisvindende, kreative danske bureau Hello Monday nu sagt ja til at sælge bureauet. Det er den internationale bureau-kæmpe Dept, der køber.

Det fortæller stifter Johanne Bruun Rasmussen til Markedsføring.

“Det er ikke første gang, nogen har spurgt, om de måtte købe os, og det har aldrig føltes godt i maven,” siger Johanne Bruun Rasmussen.

“Men det gør det med Dept. De har seje værdier, som vi kan se os selv i. Vi har været fire partnere bag bureauet i 16 år, og det er meget naturligt, at der nu skal ske noget nyt med vores store teenager. Vi mødte nogen, der kunne se værdien i vores kreative arbejde og gerne vil hylde og respektere det, og det var centralt for os,” siger Hello Monday-stifteren.

Hello Monday har, siden det så dagens lys, vundet flere priser ved Cannes Lions, ligesom det blandt meget andet også er blevet til et væld af priser ved Creative Circle Awards, Webby og D&AD.

Trods salget kommer partnergruppen Johanne Bruun Rasmussen, Jeppe Aaen, Andreas Anderskou og Anders Jessen stadig til at stå for den daglige ledelse af de kreative opgaver i bureauet.

Forventer større muligheder for Hello Monday

Johanne Bruun Rasmussen forventer, at det vil give Hello Monday endnu større muligheder at være en del af Dept.

OM HELLO MONDAY

Bureauet blev stiftet i 2006 og har i dag kontorer i København, Amsterdam, New York og Aarhus.

Hello Monday arbejder blandt andet med brands som Google, Lego, Intel og YouTube.

I sit seneste danske regnskab for 2020 havde Hello Monday et overskud efter skat på 5,2 millioner kroner.

Dept, som Hello Monday bliver en del af, har mere end 2.500 ansatte på over 30 lokationer globalt.

“Vi får mere ro i maven, fordi vi har et større team bag os, og det giver os mulighed for at løfte opgaver, som vi måske er blevet valgt fra på, fordi vi eksempelvis ikke havde et tungt backend-lag. Det har vi prøvet før, men nu kan vi ikke blive valgt fra med begrundelsen, at vi er for små,” siger Johanne Bruun Rasmussen.

Hvad er det vigtigste, du har lært af at drive bureauet i så mange år?

“Det er, at du skal være ærlig om dine egne begrænsninger. Vi har mange medarbejdere, der har været der alle årene, som også har skullet vokse sammen med bureauet. Det kan være svært at løfte og altid levere på det højeste niveau, men det får vi endnu bedre mulighed for nu. Jeg håber eksempelvis, at vi som ledere fremover kan fokusere endnu mere på det kreative og selv skal stå mindre for praktiske ting som barsel,” siger Johanne Bruun Rasmussen og tilføjer:

“Hidtil har vi også været lidt fastlåste i vores ambitioner, fordi vi ikke var større. Men nu er der højere til loftet, tænker jeg. Det hele føles større.”

Der skal ikke skæres på medarbejdere

Dept har også i 2020 købt det danske bureau Sorthvid. Stifter af Sorthvid, Jonas Roland Therkildsen, er i dag Managing Director i Dept Danmark og glæder sig over, at Hello Monday kommer under Depts vinger.

“Dept køber ikke Hello Monday med et ønske om at forandre alt det gode, Hello Monday gør. Man kan nogle gange være bange for, at der kommer et corporate ghost og vil lave alting om – der stod jeg selv for et par år siden, og det er slet ikke sket. Dept køber Hello Monday, fordi det kulturelle match er godt, fordi bureauet bidrager med et skyhøjt kreativt niveau og i øvrigt allerede gør det vildt godt,” siger han.

Johanne Bruun Rasmussen kan godt nikke genkende til en vis bekymring.

“Det er klart, at vi har været bekymrede for, hvordan vores ansatte ville reagere. Men vi har breaket det, og nogle var begejstrede og andre spurgte, hvorfor vi skulle det. Men jeg selv lettet og glæder mig virkelig til at vise vores ansatte, at det bliver fedt, og at vi kommer til at have det mindst lige så sjovt,” siger hun.

Når der kommer så stor en spiller ind, kan man jo godt blive bekymret for, om der pludselig skal laves store ændringer eller afskediges medarbejdere – skal der det?

“Sådan nogle bekymringer ville jeg selv have. De er meget valide, og derfor prøver vi at være meget åbne og transparante. Men der er stadig plads til hver og en, der allerede er hos Hello Monday. Alle fortsætter og bliver i de roller, vi er vant til. Det, håber jeg, kan være med til at skabe tryghed i den forandring, som uanset hvad vil ramme os,” siger Johanne Bruun Rasmussen.

Dept: Vi køber en succes

Jonas Therkildsen fra Dept forsikrer også, at der ikke vil komme store ændringer hos Hello Monday.

“Det her er jo ikke en turnaround. Dept består af og finder bureauer, der er dygtige til at drive og udvikle deres forretning, så det skal Hello Monday bare blive ved med. Vi har bestemt ikke planer om at forandre en masse eller skære til, og Johanne og hendes team vil mest af alt opleve en masse hjælp til de opgaver, som de måske ikke selv ønsker at bruge så meget energi på,” siger Jonas Therkildsen.

Udover Hello Monday og Sorthvid har Dept tilbage i 2018 også købt danske QuantAds.

Det sidste år har Dept købt i alt seks selskaber internationalt. Foruden Hello Monday er det Raybeam, Byte, Devetry, Blazing Edge og Feed.