Der bliver uddelt hæder i to spritnye kategorier, når Årets Rambuk bliver afholdt den 12. oktober. Rambukken præmierer de stærkeste eksekveringer af kampagner og kommunikation i branchen. Det offentliggør awarden på dagen, hvor der er åbnet for indstillinger.

Influencer-marketing får sin helt egen pris – Influencer Excellence Prisen – der ”gives til det bureau eller virksomhed, der bedst har formået at udnytte influencer-markedsføring i mediestrategien”.

Prisen lægger både vægt på kreativitet og originalitet i influencersamarbejdet, men samtidig også på ”målbare metrikker og opnåede forretningsmål”.

Samtidig indfører Rambukken også en PR-pris, Public Relations Prisen.

Den bliver uddelt ”til kampagner eller aktiviteter, der har demonstreret ekspertise inden for PR og kommunikation, og som har opnået målbare resultater gennem strategisk kommunikation, målgruppeengagement, stærke medierelationer, effektiv krisekommunikation eller dokumenterede effekter”.

De to priser skal sørge for at Rambukken endnu bedre afspejler det arbejde, der bliver lavet i branchen, lyder det fra adm. direktør i Dansk Markedsføring, Thomas Wahl.

”Vi har i år valgt at lancere to nye priser. Influencer-markedsføring har udviklet sig med raketfart og længe være modent, så det er kun på sin plads at det får sin egen kategori til Årets Rambuk,” siger Thomas Wahl.

Om Public Relations prisen udtaler han:

”Med Public relations Prisen vil vi gerne hylde de virksomheder, der arbejder strategisk og effektivt med PR som en naturlig del af deres markedskommunikation. Det er et arbejde, som normalt ikke får den samme opmærksom som kampagner – men som kan være helt kritisk for virksomhederne,” lyder det fra Thomas Wahl.

Med de to nye priser er der i alt 15 kategorier ved Årets Rambuk. Det er 19 gang, at Årets Rambuk bliver uddelt.