We Love People har netop leveret sit tredje regnskab, efter Karina Holm Henriksen, CEO og partner, og Christina Blak, kreativ direktør og partner, overtog tøjlerne og ændrede bureauets fokus til rådgivning og kommunikation inden for ESG-paraplyen.

Og det har ikke været “det sjoveste regnskab at levere”, som Karina Holm Henriksen formulerer det i en mail til mediet Markedsføring.

We Love Peoples omsætning er svundet ind med nærved fem millioner kroner, samtidig med at resultatet før skat er skrumpet med mere end to millioner kroner.

Nøgletal – We Love People 2022

Tal i millioner kroner, tal for 2021 i parentes

Nettoomsætning: 17,1 (21,98)

Personaleomkostninger: 9,6 (10,16)

Resultat før skat: 0,76 (2,96)

Årets resultat: 0,58 (2,29)

Kilde: CVR

“Vi betragter bevægelsen i årets tal som krusninger, og som et udtryk for de strukturelle forandringer både vi og markedet undergår,” skriver Karina Holm Henriksen i et mailsvar.

Træghed i markedet

Ifølge ledelsen hos We Love People skal den markante tilbagegang findes i, at de har investeret i udvikling af egne medarbejdere, ny viden, værktøjer til at rådgive kunderne om ansvarlighedsagendaen og en overordnet modning af markedet.

Herunder har We Love People også investeret i at forberede sig selv og kunderne til, at EU’s rapporteringsdirektiv om ESG (CSRD) træder i kraft fra 2024.

“Denne investering, i kombination med at marked og kunder skal modnes og ESG-bestillerkompetencen udvikles, samt at vi med vores eksisterende kunder i året har oplevet et fald, betyder, at vi kommer ud med et dårligere resultat sammenlignet med de seneste år,” skriver Karina Holm Henriksen.

Ifølge bureauets CEO er det ikke ensbetydende med, at der er noget galt med We Love Peoples forretningsstrategi.

“Men vi erkender, at der er træghed i markedet, og at det tager lang tid at modne et nyt. ESG er svært stof, og det kræver stor viden og indsigt at købe ind, derfor tager det også tid at sælge.”

Stigende efterspørgsel på rådgivning

Har I overvurderet, hvor vigtig rådgivning, rapportering og kommunikation om ESG ville blive?

“Nej. Vi vurderer, at vi har set rigtigt, for vi har det sidste år oplevet stor efterspørgsel på både undervisning og oplæg og på det ESG Barometer, vi udgiver for at løfte viden om rapportering af ESG. Men vi accepterer og erkender, hvor svært det er at købe rådgivning ind, fordi man i virksomhederne selv skal være klar til at kunne håndtere og implementere konsekvenserne af den rådgivning, man køber,” skriver Karina Holm Henriksen.

We Love People er “fulde af optimisme” i forhold til fremtiden. Ifølge Karina Holm Henriksen har de i løbet af foråret oplevet stor efterspørgsel på rådgivning om EU-direktivet, der ligger syv måneder fremme i tiden.

“Verden og virksomhederne er under ombygning, og det samme er vi, og vi ser derfor med stor optimisme på fremtiden. Når CSRD er implementeret, forventer vi at se en ny bølge af indkøb af strategisk rådgivning, for ESG handler grundlæggende om, hvordan man driver sin forretning, derfor skal virksomhederne sætte strategiske milepæle, før de rapporterer,” skriver Karina Holm Henriksen.

Rettelse 25/05/23, 19:28: Tidligere fremgik det, at det var Karina Holm Henriksen og Christina Blaks andet regnskab efter at overtaget ledelsen af We Love People. Det er retteligt deres tredje, og derfor rettet til det.