Roar Nissen, der har været CEO i Knowit Experience Danmark i de to år, siden Creuna blev opkøbt, har opsagt sin stilling. 

Opsigelsen blev indgivet lige efter sommerferien, men han fortsætter i sin stilling året ud. 

46-årige Roar Nissen, der har været i Creuna/Knowit Experience i samlet 15 år, forklarer, at han har valgt at sige op efter et stort personligt wake-up-call.

“En grund til at Knowit er nemme at forlade lige nu, det er, at det går helt vildt godt. En anden grund er af en lidt mere personlig karakter. For jeg var alvorligt syg sidste vinter. Og i sådan en situation, der går det op for en, at hverken livet eller arbejdslivet nødvendigvis varer for evigt. Så hvis jeg skal prøve noget nyt i mit arbejdsliv, så må jeg hellere få gjort det, mens jeg kan,” siger Roar Nissen og tilføjer:

“Det er faktisk meget udramatisk. I september der havde jeg 15-års jubilæum, så det bunder udelukkende i et ønske om at få et par nye arbejdskapitler ind i mit liv.”

Helt rask igen

Roar Nissen forklarer, at han er “100 procent rask igen”.

Nøgletal: Knowit Experience Danmark 2021

Nettoomsætning: 131.259.246 kr.
Bruttoresultat: 92.781.073 kr.
Årets resultat: 15.879.735 kr.
Knowit Experience DK omfatter Strømlin, 1508, Knowit Experience Aarhus og Knowit Experience KBH. Siden 2021 regnskabet er Strømlin fusioneret med Knowit Experience KBH.
Kilde: Knowit Experience Danmark og CVR-registeret

“Men jeg ikke havde taget dette valg nu, hvis det ikke var for den oplevelse. Det skubbede til, at det skulle være nu og ikke om tre eller fem år. For det er rigtigt, der er masser af udfordringer i den rolle, som jeg sidder i som øverste chef i Knowit i Danmark. Men det er på mange måder også lidt det samme setup, som jeg har siddet i 15 år. Og det kan jo godt være, at jeg skal prøve mig selv af i en helt anden branche, i en anden rolle, eller et andet setup.”

Har du nogen idé om, hvilken retning du vil gå nu? 

“Lige nu er det uafklaret. Jeg har været det samme sted i over 15 år, så det har været vigtigt for mig og få lukket døren på en rigtig pæn måde – og passe mit arbejde, indtil jeg stopper. Så jeg har med vilje valgt ikke at afsøge andre muligheder, men har i stedet besluttet mig for at give mig selv en pause og vente til, at jeg er helt stoppet i Knowit, før jeg for alvor vil gøre noget ved mit næste kapitel.” 

Vil ikke misse noget

Hvor alvorlig en sygdom har du været igennem, hvis jeg må spørge?

“Jeg havde kræft, og jeg kunne ærlig talt ikke vide, om jeg nødvendigvis kom ud på den anden side af det. Så på den måde var det meget hårdt.”

Roar Nissen fortæller, at han var sygemeldt i to en halv måned omkring årsskifter 2021-22, hvor han ikke kunne gå på arbejde. 

At du blev syg, kan det skyldes, at har presset dig for hårdt undervejs i din karriere? 

“Nej, det tror jeg ikke. At jeg blev syg var bare, at jeg trak en nitte i et lotteri. Det havde ikke noget med min arbejdssituation eller andet at gøre. Jeg mener ikke, at jeg har arbejdet hverken mere eller mindre hårdt end alle mulige andre – og jeg føler ærlig talt ikke selv, at jeg har presset mig selv for hårdt.” 

Hvordan har sygdoms-oplevelsen påvirket dig?

“Det er jo klart, og det er noget man tit hører, at når folk har været igennem sådan en oplevelse, så er der nogle ting, som man egentlig havde tænk at skyde et år eller to eller tre, som man så gør, fordi man gerne vil være sikker på, at man når det. Det giver jo en oplevelse af, at man kan jo ikke være sikker på, at vi alle sammen bliver hverken 70, 80 eller 90 år gamle,” siger Roar Nissen. 

“Så jeg har hele tiden godt vidst, at det ikke var en livstidsansættelse i Knowit, men jeg vil understrege, at jeg har været rigtig glad for at være her, og er det jeg sådan set stadigvæk. Knowit er på alle måder en fantastisk arbejdsplads. Men nu skal der være plads til, at jeg også prøver noget andet,” tilføjer han. 

En naturlig arvtager

Når Roar Nissen fratræder ved årsskiftet overtager Mikkel Jespersen, der pt. er CEO i 1508 under Knowit Experience Danmark, hans stilling, fortæller han. 

“Det er også en af de ting, der har gjort beslutninger nemmere, at der var en helt naturlig kandidat til at tage over efter mig. Så udover at det går godt, men også at der er en fyr som Mikkel, som helt oplagt er den, der skal tage over her – og som har kompetencerne til det. Og så er han altså omgivet at et ekstremt kompetent lederteam og en meget talentfuld medarbejdergruppe.” 

Hvordan har du det med, at skulle sige farvel til bureauet? 

“Når man har været et sted så mange år som jeg har, så kender man alle mursten og møtrikker, men man er også følelsesmæssigt involveret i stedet. Vi har jo været igennem rigtig mange op- og nedture. Og Creuna, som det jo var indtil for to år siden, var langt nede og ligge på et tidspunkt. Så selvfølgelig er det ikke bare noget, man ikke bare sådan lige forlader uden at det mærkes, når man har været en del af alle de ting, som bureauet har været igennem.”

Hvad har været højdepunktet i dine 15 år i branchen indtil videre? 

“Højdepunktet har været, at vi (på Creuna, red.) lykkedes med at lave den her ret markante turnaround på et bureau, som var i store problemer. At være det her hold, der sammen fik det vendt igen, det har for mig været højdepunktet – sammenholdt med, at vi lykkedes med at skabe en arbejdsplads, som både er rar og udviklende at være på, men samtidig også er en en økonomisk succes.”