Rejsekoncernen Spies præsenterer nu sin første større kampagne siden den massivt prisvindende kampagne-trilogi, Do it for Denmark, der kørte i en årrække fra 2014 og frem.  

Den nye kampagne, Dogcation, skal overbevise danskerne om, at de sagtens kan tage på ferie, selv om deres pelsede ven må blive hjemme. 

Et af de midler, der kan dulme savnet, er for eksempel en mobil-kontrolleret bold-kaster, Long Distance Fetch, så man kan kaste bolde til vuffer, selv om man ligger på stranden i Malaga.

”I Spies udvikler vi altid produkter og kampagner ud fra de indsigter, vi løbende får. Og her dukkede så en ’out of the box’-indsigt op om, hvor mange der faktisk aldrig kom på ferie til udlandet på grund af deres kæledyr,” siger Spies’ adm. direktør, Jan Vendelbo, i et mail-interview om baggrunden for kampagnen.

Spies-direktør, Jan Vendelbo, er selv stor hunde-fan. Foto: Spies.

”Og efter to år med pandemi, hvor mange flere har fået kæledyr, er udfordringen jo endnu større, så den problemstilling vil vi gerne hjælpe danskerne med at løse. På sædvanlig Spies-manér,” tilføjer direktøren, der selv er stor hunde-fan.

Dogcation-kampagnen lanceres i de fire nordiske lande i dag, den 9. juni 2022.

Og det er reelt en konkurrence, hvor en heldig familie med kæledyr kan vinde et rejsegavekort med tilhørende ”eksklusiv og skræddersyet kæledyrspasning”.

41 procent har fravalgt ferie på grund af deres kæledyr

Kampagnen bygger blandt andet på en måling, som Spies har gennemført i Danmark i maj 2022 via analysehuset Cint og med i alt 1.001 repræsentativt udvalgte respondenter i alderen 18-65 år. 

I undersøgelsen har deltagerne svaret på en række spørgsmål om kæledyr og ferieplanlægning, og tallene viser blandt andet, at 41 procent af de adspurgte på et tidspunkt har oplevet, at deres kæledyr forhindrede dem i at rejse på ferie.

Samtidig siger 23 procent af dem, der ikke har et kæledyr, at det er udsigten til at undvære deres ferierejser, der afholder dem fra at anskaffe et.

" Det er jo ikke første gang, at vi med kampagner – på en sjov måde og med glimt i øjet – gør opmærksom på en konkret problemstilling for Spies
Søren Christensen, partner og strategisk direktør, Robert/Boisen & Like-minded

”Tanken har været at tage udgangspunkt i en problemstilling, mange kan nikke genkendende til,” lyder det fra Søren Christensen, partner og strategisk direktør på Robert/Boisen & Like-minded.

”Det er jo ikke første gang, at vi med kampagner – på en sjov måde og med glimt i øjet – gør opmærksom på en konkret problemstilling for Spies,” tilføjer han med henvisning til bureauets ’Do it for Denmark’-trilogi, der fra 2016 og flere år frem ryddede alle tænkelige awardhylder.

Dengang handlede det om at sende danskerne på ferie, så de kunne have en masse sex og få den danske fødselsrate op.

Og der var faktisk også forbundet en konkurrence med Do it-kampagnen: ”Bevis, at du har undfanget et barn på din Spies-ferie og vind tre års forbrug af babyudstyr”, hed det dengang.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kast bolde til kæledyret fra stranden – scene fra ny Spies-kampagne. Foto: PR.

Spies-ejer har selv birolle i kampagnefilm

Men i modsætning til Do it-kampagnen vinder alle deltagere denne gang.

Det afsløres midt i kampagnefilmen hvor Spies-ejer, den norske milliardær Petter Stordalen, pludselig dukker op i en lille hurtig sekvens, hvor han leverer budskabet om, at Spies giver alle deltagere i konkurrencen en ’Dogcation Discount’ på 1.000 kroner. 

Og dem kan man så ”vælge at give til en ven, der melder sig som backup-dyrepasser,” som det hedder på kampagnesitet. Eller selvfølgelig bare få en billigere rejse.

Om hvorfor Stordalen sagde ja til at være med, fortæller Jan Vendelbo:

”Først og fremmest er han meget engageret i hele rejsekoncernen. Og så er han mega-hundeven og behøvede ikke mange sekunders betænkningstid for at sige ja, da vi kom på idéen.”

Petter Stordalen er i øvrigt også aktuel i en ny dokumentarserie på DR om netop Spies’ og hele koncernens kamp for overlevelse under coronapandemien. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Petter Stordalen, Spies-ejer og norsk milliardær, dukker pludselig op med budskaber i ny Spies-reklame. Foto: Fra kampagne-film.

”Her får man et stærkt personligt indblik i ham som menneske – og ikke mindst hans tætte relation til hundene. Så det er jo oplagt at benytte sig af den ekstra interesse,” siger Jan Vendelbo.

Flere benspænd undervejs

Spies-direktøren afslører i øvrigt, at kampagnen allerede var på tegnebrættet i 2019, før verden blev lagt ned af coronapandemien.

Men så kom der et andet benspænd.

”Vi var faktisk i gang med at udvikle kampagnen, men blev ramt af, at vores moderselskab dengang, Thomas Cook, gik konkurs, så vi måtte bremse processen. Og da vi så tænkte, at det nu var tid at starte op igen, så kom corona. Men nu kører vi,” siger han.

Den gode nyhed fra ventetiden set med kampagnebriller, at der er kommet endnu flere kæledyr til i de danske familier i løbet af det seneste par år.

I december 2021 skrev Politiken, at alene Dansk Hunderegister siden samme tid i 2020 havde registreret næsten 15.000 flere hunde.

”Så man kan sige, at udfordringen er blevet mere aktuel under corona end nogensinde,” tilføjer Jan Vendelbo.

Credit list – Robert/Boisen & Like-minded

Strategisk Ansvarlig: Søren Christensen
Projektleder: Gitte Andersen
Kreative: Heinrich Vejlgaard/Rene Sohn Kammersagaard
Produktionsselskab: Bacon/Gobsmack Productions
Instruktør & speak: Peter Harton
DOP: Rasmus Videbæk
Klipper:  Anders Jon
VFX: Welcome Post/Gobsmack Productions
Grader:  Lasse Marcussen
Sound design: Ole Krogstad
Komponist: Asger Baden & Peder
Producer:  Samuel Cantor
Posthus: Welcome Post/Gobsmack Productions

Det bliver primært SoMe, der kommer til at drive kampagnen, herunder særligt Facebook og YouTube.

Og Spies-direktøren siger om målsætningerne, at den vigtigste KPI er at skabe engagement og reach.

”Som vi i høj grad håber at kunne drive organisk ved at danskerne deler og tagger venner og familie. Men vi understøtter også kampagnen med et betalt digitalt spor,”

”Derudover skal kampagnen være med til at holde vores brand top-of-mind på et tidspunkt af året, hvor rigtigt mange danske tænker på ferie. Og sidst men ikke mindst håber vi selvfølgelig på øget salg af ferierejser med kæledyrsrabatten.”

Jan Vendelbo ønsker ikke af afsløre det konkrete kampagnebudget, men siger, at man ”skyder et pænt millionbeløb efter den.”

Analysen, som kampagnen blandt andet bygger på, viser i øvrigt, at 49 procent af danskerne siger ’ja tak!’ til kæledyrspasning som en del af pakkerejsen. 

”Det er en interessant tanke, om vi på sigt kan tænke dyrepasning ind som en del af vores pakkerejsetilbud,” lyder det fra Spies-direktøren.

Han tilføjer dog, at man ”ikke har nogle konkrete planer om et sådant permanent pasningstilbud i selskabets pakkerejseprodukt.”

Besøg kampagnesitet her – og se kampagnefilmen herunder.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger