I sommer lancerede Telia og teleselskabets bureau, Hjaltelin Stahl, en serie film med danskere, der ikke lader sig begrænse – mennesker, der vælger at sige ja, hvor de fleste andre ville sige nej.

Filmene har siden da ikke bare skabt masser af opmærksomhed – og hevet en 5-dobbelt nominering ved The True Awards hjem – den har også skabt fornemme resultater.

På Facebook blev Ad recall løftet med 8 procentpoint, mens både budskabsforståelsen og affiniteten, altså brugerens syn på Telia, løftede sig 11 procentpoint.

Det er tre gange så meget, som Facebook normalt ser, så derfor bruger det sociale medie nu Telia-casen som eksempel over for andre virksomheder.

Og de fire dokumentarfilm er da heller ikke den form for kommunikation, man typisk ville forvente fra et teleselskab.

En verden af muligheder

I filmene møder man Christina Nielsen, Danmarks første kvindelige Le Mans-kører, Ihan Haydar, irakisk flygtning og trommeslager i bandet L.I.G.A., Bruno Hansen, dobbelt verdensmester i handicapsurfing, og Karen Dolva, CEO i startup-firmaet No Isolation.

Magnus Olin, der er Country Head of Marketing hos Telia, siger om valget og sammenhængen til forretningen:

– Vi ønskede at styrke vores brand gennem længere fortællinger. Valget faldt på stærkt inspirerende personligheder, som illustrerer vores måde at se på verden som fyldt med muligheder. No Isolation hjælper langtidssyge børn via robotten AV1 og mobilteknologi. Det blev omtalt i medierne, da Telia donerede robotter til Rigshospitalets børneafdeling. Ihan udtrykker vores langvarige passion for musik, som ses via samarbejder med Spotify og SmukFest, mens både Bruno og Christina primært leverer en attitude om ikke at lade sig begrænse.

Kampagnefilmene, der blev lanceret i sommer, gav dog også Magnus Olin en smule sved på panden.

Lidt fremme i stolen

Han glæder sig naturligvis over de fine resultater, men erkender, at han sad lidt fremme i stolen, da filmene blev lanceret:

– Hvis valget står mellem det taktiske og det brandende, ville vi 10 ud af 10 gange vælge det taktiske. Men vores brand bliver ikke styrket alene via taktisk kommunikation. Vi ønsker at styrke opfattelsen af Telia – og resultaterne viser, at det er lykkedes i denne kampagne – samtidig med, at det taktiske også har fået et løft, siger han og tilføjer:

– Vi har lært, at vi er nødt til at investere i rene historiefortællinger. Vel at mærke på platforme, hvor brugerne er villige til at bruge tid.

Flytter grænserne

Med de fine tal for ad recall, budskabsforståelse og affinitet har Telias kampagne altså ikke blot sikret Telia omtale og imageløft, men også en plads i Facebooks eksklusive samling af foregangs-cases, der bruges som eksempel over for andre virksomheder.

Og Facebooks Country Manager, Daniel Käfer, siger, at der kommer flere og flere vellykkede cases med netop længerevarende content på siet:

– I takt med at folk er begyndt at bruge mere og mere tid på mobilen hver dag, er Facebook blevet en primær kanal for reach. Vores medievaner udvikler sig ekstremt hurtigt, og vi er begyndt at se flere vellykkede eksperimenter med længere indhold fra både annoncører og andre indholdsproducenter. Det er især samspillet mellem modige annoncører og potentialet på vores platform, der er med til at flytte grænserne og åbne for nye muligheder.

Daniel Käfer suppleres af Thomas Martin Hansen, der er Client Service Director hos Hjaltelin Stahl:

– Resultaterne viser, at Facebook – med det rette content – er blevet et stærkt og resultatskabende reach-medie. Dermed kan vi aktivere den del af vores målgruppe, som er svære at fange cost-effektivt på de mere klassiske kanaler. Samtidig er det en god anledning til at gentænke den traditionelle tilgang; en håbløs søgen efter Likes.

Tekias kampagne bestod af TVC, bio, dokumentar film, diverse SoMe-film, 360-graders film, instore-aktivering, landingpage samt e-mails. 

Se TV-reklamen her – efterfulgt af de fire dokumentarer.

TV-reklame

Dokumentar – Bruno Hansen

Dokumentar – Ihan Haydar

Dokumentar – Karen Dolva & No Isolation

Dokumentar Christina Nielsen