De to telebrands 3 og Oister får hver sin nye mediebureaupartnere fra årsskiftet, da moderselskabet Hi3G placerer sine samlede medieinvesteringer hos Dentsu.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Begge brands har siden januar 2020 samarbejdet med Orchestra, men fremover bliver 3 kunde hos Carat, mens Oister kommer til at samarbejde med Dentsu X.

”Både 3 og Oister er to særdeles interessante og veletablerede brands. Så sammen med teamet glæder jeg mig til at komme ud over stepperne i et setup, hvor vi kommer til at bringe vores kompetencer i spil på tværs af hele vores organisation,” siger Managing Director hos Dentsu i København, Kristian Koch, i meddelelsen.

Til mediet Markedsføring oplyser han, at aftalen ikke har noget ’hårdt udløb’, og at man på medarbejderfronten allerede har ’gearet sig’ til at tage de to nye telekunder ind.

Medielandskab i forandring

For 3’s vedkommende har Carat allerede hjulpet med at udvikle koncept og indhold til den seneste kampagne, ’Det nemme valg’, og bl.a. evnen til at udfordre på nye måder var ifølge Jesper Thyssen, Marketing Director hos 3, udslagsgivende for bureauvalget.

”Vi står i et medielandskab, som er i total forandring. Samtidig opererer vi i en branche, der er særdeles konkurrencepræget, og derfor har vi brug for en partner, som kan gentænke, hvordan vi får mest muligt ud af vores marketingkroner, ” siger han i meddelelsen.

Carat kommer ifølge parterne til at fungere som strategisk sparringspartner på den samlede marketingindsats hos 3, herunder som rådgiver og eksekverende partner på medieindkøbet.

”Vi ser det som en klar styrke, at vores bureau evner at tænke mediestrategi, indhold og eksekvering på tværs, og at de samtidig har dyb markedsindsigt, der giver os de bedste vilkår for at få succes.”

Integrerede løsninger

Hos Oister siger Director Anthony Lim i meddelelsen om sin nye bureaupartner, Dentsu X, at man ‘løbende er på udkig efter, hvordan man kan styrke forretningen’.

”Oister er en virksomhed, der er født digitalt. Men jeg er meget opmærksom på, at vi har en digital forretning, der er under løbende forandring: Derfor har vi har brug stærke sparringspartnere, og med Dentsu X ombord er jeg sikker på, vi tager et vigtig skridt i forhold til at maksimere effekten af vores medieinvesteringer.”

Parterne oplyser ikke aftalens størrelse og KPI’er, men til Markedsføring skriver Kristian Koch fra Dentsu om sidstnævnte:

”Det, der har været rigtig meget fokus på, er, hvordan vi i højere grad kan skabe helstøbte og integrerede løsninger ved at samle indsatserne hos et bureau, der har flere kompetencer på hylderne. Således at fokus ikke blot er på indkøb af medier, men på at udkomme på andre måder, end man har gjort historisk både i forhold til medier og til indhold.”