Med ambassadører som Trine Dyrholm, Sanne Salomonsen, Annika Aakjær og Janni Pedersen i spidsen er organisationen GirlTalk mandag gået ud med en ny kampagne, der skal sætte fokus på piger og unge kvinders psykiske trivsel.

Kampagnen har fået navnet “Pigetanker er ikke for sarte sjæle”, og i videoerne for kampagnen hører man blandt andet ambassadørerne fortælle om, hvordan de har haft lyst til at skade sig selv, er gået psykisk ned og har været fyldte af frygt og angst. Tanker, de har holdt hemmelige.

Citaterne fra ambassadørerne baserer sig på en brevkasse med ægte tanker fra de piger, som GirlTalk hjælper, fortæller Mette Rafn Møller, Digital Forretningsudvikler hos GirlTalk, i en mail til Markedsføring.

“Vi havde en database med pigetanker (brevkasse-breve), som vi dykkede ned i, og så fik vi en god idé og stablede kampagnen på benene selv ved at trække på netværk og ved at være kreative,” skriver hun.

Kampagnen er lavet sammen med filmselskabet Bacon, der har tilbudt sin hjælp pro-bono til GirlTalk. Instruktør er Ada Bligaard Søby, og fotograf er Manuel Claro.

“Vi var udfordret af, at vi er en lille NGO, med et lille sekretariat og en 4,5 mand høj kommunikationsafdeling med utrolig små budgetter. Så vi udviklede selv den grundlæggende idé til kampagnen og pitchede den til Bacon – der heldigvis var med på ideen,” skriver Mette Rafn Møller til Markedsføring.

Udover at sætte fokus på pigers mistrivsel bredt, er målet med kampagnen også at fange de nyvalgte folketingspolitikeres fokus og skabe opmærksomhed om området.

“Vi har taget alle vores værktøjer i brug og skabt en kampagne med nogle stærke film, så vi kan holde politikerne op på, at kampen mod mistrivsel er én, vi voksne skal kæmpe sammen – for de unges skyld,” skriver Mette Rafn, der tilføjer:

“Hovedformålet med kampagnen er at give et sjældent indblik i, hvad det egentlig er for nogle tanker, de unge piger går rundt med. Når vi møder pigerne i GirlTalks rådgivningen, siger de ofte: ”ingen forstår mig”. Og det vil vi gerne gøre op med og samtidig få sat politisk fokus på den stigende mistrivsel. For når op imod hver tredje pige i alderen 16-24 år har et dårligt mentalt helbred, så er det ikke længere den enkeltes ansvar – så har vi at gøre med et samfundsproblem,” skriver Mette Rafn Møller.

Du kan se den nye kampagne fra GirlTalk herunder:

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger