Scandlines skal genopfinde sin plads i kundernes bevidsthed, og derfor er der nyt lead-bureau ved roret.

Rederiet har hevet bureauet Twenty ind til at hjælpe med at repositionere Scandlines-brandet. KPI’erne for samarbejdet er at sikre synergi på tværs af Scandlines brands og på de indre linjer sikre, at alle medarbejderne ved, hvad virksomheden står for, og hvad hver medarbejdere skal gøre for at videreformidle den grundfortælling.

“Vi har en stor opgave foran os i forhold til at få fortalt historien om os. Ikke kun, fordi vi har et konkret behov for at styrke vores relation til vores kunder, men også fordi vi gerne vil sikre, at folks perception af Scandlines følger med tiden,” skriver Terese Johannesen, der er Scandlines SVP Group Sales & Marketing, i en pressemeddelelse.

I en opfølgende mail til mediet Markedsføring, oplyser hun, at der er behov for en modernisering af brandets fortælling. Det drejer sig blandt andet om at fortælle om Scandlines flåde af hybridfærger.

“Så vi fremstår som det fremsynede brand, vi er,” oplyser Terese Johannesen i meddelelsen.

Twenty skal nedbryde silotænkning

Scandlines primære markeder er Danmark, Tyskland og Sverige, og de driver blandt andet færgeruterne Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden

“Scandlines er som organisation en hybrid mellem en transportvirksomhed, en servicevirksomhed og detailhandel, der hver især traditionelt kalder på en bred vifte af markedsføringsdiscipliner og budskaber,” skriver Thomas Bjerg, CEO og medstifter af Twenty, og tilføjer:

“Men har man ikke sikret sin overordnede brandfortælling, risikerer man at forskellige målsætninger fører til silotænkning i kommunikationen, og som konsekvens kan kunderne ende med at opfatte virksomheden som flere forskellige brands i stedet for ét. Og ud over at det er dyrt i markedsføringskroner på sigt, så mister man også muligheden for at løfte budskaber på tværs af forretningen.”

Ifølge Thomas Bjerg er Twentys forudsætning for at lykkes, at de sikrer et indgående kendskab til alle Scandlines’ forretningsenheder på tværs af markeder, så de sikrer en stærk brandpositionering.

Bureauet og kunden har ikke ønsket at kommentere på, hvad økonomien er i aftalen – eller hvor mange, der har været med i pitch.