17 milllioner. Så mange views har Faxe Kondi Booster opnået på TikTok siden januar måned via samarbejder med unge mere eller mindre ukendte indholds-skabere.

Always on-samarbejdet med de såkaldte TikTok Creators er lavet sammen med bureauet Beyond11 og har haft til formål at skabe brand awareness og højne salget af sodavandsproducentens energidrikke.

I stedet for klassisk at satse på at udgive indhold fra brandets egen TikTok-profil valgte man en creator-centreret tilgang.

“Der er mange brands, der kommunikerer ud fra deres egen profil med creators. Men vores fokus har været at gå full blown på creators og opnå visninger via deres egne feeds,” siger Anna Hestad, der er COO og partner i Beyond11.

Autentiske afsendere

At vælge at se bort fra Faxe Kondi som afsender, var, ifølge Anna Hestad, et helt bevidst strategisk valg for at få målgruppens parader ned.

Anna Hestad, der er COO og partner i Beyond11, ser TikTok som en gamechanger på Sociale Medier. "Både for valg af strategi, for udarbejdelse af indhold og for prissætningen af influencersamarbejder," siger hun. Foto: PR

”Når der er en kommerciel afsender på, så sker der helt automatisk det, at brugerne ikke i samme grad gider at se indholdet, som hvis det kom fra en creator. Men når man i stedet kommunikerer gennem creators’ egne kanaler, opnår indholdet langt større troværdighed og autenticitet – også når det er betalt,” siger hun og tilføjer:

“Fremfor selv at prøve at være kongerne af TikTok, skal man som brand få dem, der allerede er det, til at være det på brandets vegne.”

I løbet af året har Beyond11 således stået for at etablere over 95 forskellige samarbejder med creators, som bureauet har scoutet på TikTok. 

Der var en række kriterier som de unge creators skulle leve op til for at passe i Faxe Kondi Booster-samarbejde, men et stort antal følgere på platformen var ikke et vigtigt parameter, fortæller Anna Hestad.

“I modsætning til Metas platforme handler TikTok ikke om at få følgere – det handler om at få visninger. Så det vi kigger efter, når går ud og scouter creators, er nogen, som har mange visninger, men ikke nødvendigvis mange følgere. For på TikTok kan have 10 følgere og alligevel opnå over 300.000 visninger på sit opslag, hvis bare det er godt.” 

“Så vi er gået efter små upcoming creators, hvor mange ikke har lavet noget kommercielt arbejde før, men faktisk bare synes, at det er mega sjovt at lave indhold, og som er gode og kreative til at formidle inden for deres niche,” tilføjer hun. 

Nedenfor kan du se TikTok video for Faxe Kondi Booster af Creator Sofie Uldbjerg:

Forskellige varianter og Tik-Tok-typer 

Faxe Kondi Booster har en række forskellige varianter af energidrikke, og de er, ifølge Anna Hestad, hver især blevet promoveret af forskellige TikTok-Creators, der passede til Booster-varianten.

”Når vi f.eks. har markedsført Booster Sort Energi, som vi ved appellerer til nattelivet, så har vi prøvet at bruge creators, der er mere street, og er lidt mere rå i kanten.”

Alle de TikTok videoer som de mange Creators har lavet bliver sendt til gennemsyn og kvalitetssikring hos Beyond11 og Faxe Kondi Booster under Royal Unibrew. Der kan komme påbud om rettelser tilbage til de unge Creators, men grundlæggende har de frie hænder, fortæller Anna Hestad. 

”Det er jo vigtigt, at de er tro mod sig selv. Vi vil jo gerne have, at det er dem, der formidler Booster og ikke os, der fortæller, hvad de skal gøre. Vi har selvfølgelig givet dem en brief, men det er vigtigt, at de får lov til at gøre det på den måde, som får lige netop deres audience til at interagere.” 

Nedenfor kan du se en Faxe Kondi Booster video af TikTok-Creator Helena Trier:

Effekten var ’udsolgt’

Da samarbejdet med de mange TikTok-Creators mere er en ’always on’-satsning end en decideret kampagne er det, ifølge Benjamin Luka Kabongo, der er Brand Manager med ansvaret for energidrikke hos Royal Unibrew, svært at måle på effekten i forholdet til salg. 

Men da Faxe Kondi Booster i sommer udsendte en ny Booster-variant, Twisted Ice, som Beyond11 udviklede et TikTok filter til, resulterede det ifølge brand manageren i tomme hylder hos forhandlerne.

”Filtret blev prøvet over 66.000 gange i løbet af en måned og fik 2,6 mio. visninger med et meget lille marketingbudget. Vi måtte melde udsolgt af Booster Twisted Ice i butikkerne, fordi der var skabt en hype om produktet,” skriver Benjamin Luka Kabongo i en mail til Markedsføring. 

En af mange kreative Creator-løsninger på briefen fra Beyond11 på vegne af Faxe Kondi Booster. Foto: Fra indsatsen

Kommerciel uerfaren udfordring

Hvad har været den største udfordring i denne langstrakte indsats? 

”Vi har haft over 95 samarbejder i løbet af året, og vi har jo kontaktet mange, mange flere – flere hundrede unge mennesker. Hele forløbet har krævet en masse koordinering. Og mange af creator’ne er jo i starten af tyveren og har fuld fart på.  Og så svarer de måske ikke lige, når der er noget i deres video, der skal rettes til, fordi de er smuttet på ferie. Så den største udfordring har været, at vi arbejder med kommercielt uerfarne mennesker,” siger Anna Hestad.

17 millioner visninger er immervæk en del. Havde du turde håbe på det, eller har resultaterne oversteget dine egne forventninger?

”Vi kunne – da vi begyndte at annoncere på TikTok – hurtigt se at priserne er meget billigere end på Facebook og Instagram. Men jeg synes, at det er vildt at se, hvordan noget af vores creator indhold er gået viralt.”

Overordnet ser Anna Hestad TikTok som en betydningsfuld tilføjelse i udvalget af SoMe-platforme i forhold til annoncering.  

”Det har været en kæmpe gamechanger på sociale medier både for valg af strategi, for udarbejdelse af indhold og for prissætningen af influencersamarbejder, som i stor stil tidligere har været defineret af, hvor mange følgere den enkelte influencer havde,” siger hun.

Beyond11 og Faxe Kondi Boosters samarbejde med udvalgte TikTok-Creators fortsætter i 2023. 

Til de første TikTok-awards, der løb af stablen in Stockholm i november, vandt Beyond11 effektprisen for ’Greatest Performance´ i Norden for en kampagne for rådgivningstjenesten Girltalk og Rødovre Centrum. Beyond11 var det eneste danske bureau der var nomineret, og samtidig tog en pris med hjem.