Han var skurken Le Chiffre i James Bond-filmen Casino Royale, Johann Friedrich Struensee i En Kongelig Affære, Draco i Clash of the Titans - og lige nu er han aktuel på det store lærred i både Doctor Strange og den nye Star Wars-film Rogue One.

Det er selvfølgelig den danske skuespiller Mads Mikkelsen, der er tale om, men selv om han i flere år har markeret sig fornemt i de store Hollywood-produktioner, så sker det også, at han optræder i reklamefilm.

Mange husker ham sikkert især fra Star Tour-reklamerne, men han har også optrådt for BoConcept - og nu er han reklame-aktuel igen.

Denne gang for Ford i filmen Le Fantôme, der er skabt at WPP-bureauet GTB og produceret af Ridley Scotts RSA Films. Sønnen Jake Scott har instrueret.

Filmen, der er otte minutter lang, er skudt i Kroatien og Mads Mikkelsen spiller rollen som en person, der er på jagt efter et par, der skal starte et nyt liv under vidnebeskyttelse. I filmen kører han i Fords nye SUV, Edge, som filmen er sat i verden for at promovere.

I en pressemeddelelse siger Mads Mikkelsen:

- Det har været en udsøgt fornøjelse at være med til at lancere den nye Edge og at være en del af en så spændende kampagne. Det er en smuk bil, der fortjener en smuk film. Jeg håber I kan lide den.

Det er ikke første gang Ford eksperimenterer med long form-reklamer: Senest på den hjemlige scene, hvor Ford Danmark i samarbejde med Very lancerede en 16 minutter lang reklamefilm, The Family, som siden skabte betydelig international opmærksomhed - og i øvrigt nappede en guld-løve ved VM i reklame i Cannes i sommer.

Reklamefilmen Le Fantôme har premiere i dag på italiensk TV, og fra næste uge ruller den ud på TV og i biografer over resten af Europa.

Og du kan selvfølgelig se den her.