Kampagnen ledsages af payoff’et ”Love your home” og går ud på at gøre klimaforandringerne personlige.
 

Kort sagt skal vi se ud over vores egne vægge, fordi vores hjem ikke blot er den ejendom, vi bor i, og de naboer, vi kender, men derimod hele kloden og alle levende væsener.

Der bliver vakt følelser, og stemningen sættes med en løftet pegefinger, der lige så vel peger på verdenens borgere, som på Ørsted selv. Eller som det lyder fra Ørsted, så ”betyder kærlighed ingenting uden handling.”
 
Involvering i højsædet
 
Kampagnen består både af en reklamefilm, der sætter scenen og fortæller historien bag. Men som noget unikt, involverer den også brugerne i et interaktivt format, der bringer konsekvenserne af klimaforandringerne hjem i din egen stue.
 
Det sker ved at invitere brugeren til at dele sine tanker om, hvad ordet “hjem” betyder for en. Man besvarer simpelthen tre enkle spørgsmål med tre enkle ord. På baggrund af svarene får man vist en personlig film, hvor ens svar både er speaket og illustreret.
 
Spørger man Ørsted selv, handler det om at kaste lys på de mørke klimaforandringer – og vise, at fremtiden rent faktisk kan være lys:

 

- Klimaforandringer bliver ofte omtalt som uundgåelige og med billeder af tornadoer, skovbrande og smeltende isbjerge. Ørsteds nye interaktive film “Home” lader dig sammensætte din egen personlige film, som viser, hvordan vores liv og hjem påvirkes af klimaforandringer, siger Ulrik Frøhlke, presseansvarlig i Ørsted.

- Men i stedet for at slutte af med en stemning af krise og håbløshed, giver “Home” brugeren et opløftende budskab: Grøn energi er blevet billigere end sort, og vi har lige nu en historisk mulighed for at omstille os og beskytte kloden mod konsekvenserne af klimaforandringer, fortsætter han.

Plads til at fortælle den gode historie

Oath har været ansvarlig for den globale udrulning af kampagnen, og her bider man ikke kun mærke i kampagnens indsigt, som bl.a. er baseret på et stort studie omkring folks holdninger til grøn energi, men i høj grad også, hvordan man intelligent har ladet historien diktere formaterne og ikke den anden vej rundt, hvor man hovedløst forsøger at presse en god historie ned i et 15 sekunders videoformat:

- Ørsteds kampagne er det perfekte eksempel på en integreret kampagne, der ikke tager udgangspunkt i specifikke formater, men i langt højere grad de budskaber, annoncøren vil fortælle. Man har lavet alt fra en interaktiv oplevelse til en hero-film på 2.36 minutter. Det er også der, trenden går hen, altså væk fra at lave klassiske, korte TVC-film til de formater, der bedst muligt formidler historien, siger Jesper Laumand, nordisk chef hos Oath.

Ifølge Laumand trækker kampagnen referencer til Volvo Trucks prisvindende kampagne ”The Epic Split”, fordi det er en B2B-virksomhed, som ikke bare taler til deres egne købere, men flere målgrupper med det formål at engagere samtlige danskere gennem storytelling.

- Ørsteds kampagne viser, at det er en virksomhed med et meget klart budskab, som de også tør at stå ved og lade gennemsyre hele kommunikationen – på tværs af alle de digitale platforme, der er til rådighed, siger han.

“Home” er lavet af den Emmy Award-vindende instruktør Ben Tricklebank i samarbejde med Ørsteds kreative samarbejdspartner Wieden+Kennedy i Amsterdam.

Gå ind på kampagnesitet, hvor du kan lave din egen film og se, hvordan klimaforandringerne kan ramme dig. Eller se kampagne-filmen her:

Dette er anden del af Markedsføring og Oaths adventskalender. Du kan åbne den første låge fra sidste uge her.