Fastfoodkæden McDonald’s risikerer at skulle hoste op med 10 milliarder dollars, svarende til omkring 76 milliarder danske kroner, for ikke at købe reklamer nok i medier, der ejes af farvede personer.

Det skriver mediet Business Insider.

Det er den amerikanske medieejer, Byron Allen, der står bag Allen Media Group, der har udtaget stævningen mod McDonald’s.

Allen hævder ifølge retsdokumenterne i sagen, at McDonald’s kun bruger fem millioner dollars af sit årlige reklamebudget på 1,6 milliarder dollars på afroamerikanskejede medier, og at fastfoodkæden har “nægtet at annoncere” på hans netværk, som blandt andet omfatter Weather Channel og Comedy.TV.

I en pressemeddelelse siger Allen selv: 

“McDonald’s tager milliarder fra afroamerikanske forbrugere og giver næsten intet tilbage. Det største handelsunderskud i Amerika er handelsunderskuddet mellem White corporate America and Black America, og McDonald’s er skyldig i at fastholde denne ulighed.”

Ifølge CNN afviser McDonald’s advokatfirma påstandene.

McDonald’s selv har ifølge Business Insider ikke svaret på mediets henvendelse om en kommentar.

Fastfoodkæden meldte sidste år ud, at man i 2024 vil øge andelen af reklamer, købt hos selskaber, der ejes af farvede personer fra to procent til fem procent af det samlede budget.

Sagen skal behandles i maj 2023.