I ny kampagne opfordrer en række internationale interesseorganisationer alle fodboldfans til at slukke for tv’et, når der lørdag den 10. december bliver spillet kvartfinaler ved VM i fodbold.

Kampagnen, der har fået navnet “The Football Blackout for Human Rights”, skal være et statement over for FIFA og Qatar, der afholder slutrunden. Organisationen vil have folk til at slukke for tv’et netop den dag, fordi det er FN’s internationale menneskerettighedsdag. Det skriver parterne bag i en pressemeddelelse.

De store aktører bag kampagnen er organisationen ‘Boycott Qatar 2022’ samt Loud Against Nazis – den sidste organisation er startet i 2004 af fans bag fodboldklubben St. Pauli, og formålet et at kæmpe imod krænkelser af menneskerettighederne.

“Vi tænkte med det samme, at idéen var fremragende, fordi vores mission er at få folk til at boykotte hele turneringen. En kampagne på sociale medier, der gør alle i Tyskland og resten af verden i stand til at udtrykke deres protest, passer perfekt,” siger talsmand Patrick Jelen fra organisationen Boycott Qatar 2022, i pressemeddelelsen.

Bag kampagnen står et kreativt bureau fra Tyskland: Heimat, der har base i Berlin.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger