Der er vind i sejlene hos kommunikationsgruppen Operate, der netop er kommet ud med sit bedste resultat siden etableringen for næste 20 år siden.

Gruppen består af Operate, Operate Technology og Operate Experience, og for husets største enhed, Operate – som ledelsen selv betegner som et ’forandringsbureau’, viser regnskabet en omsætning på 75,7 millioner kroner, et dækningsbidrag på 50,7 millioner kroner og et resultat før skat på 15 millioner kroner.

Bundlinjen lander på 11,7 millioner kroner – mere end en fordobling sammenlignet med sidste års 5,2 millioner kroner.

”De positive resultater skyldes to forhold. Den ene årsag er, at det er lykkedes os at omstille virksomheden fra primært offentlige kunder til en blanding af virksomheder, fonde, organisationer og offentlig sektor,” hedder det i ledelsesberetningen, der fortsætter:

Nøgletal: Operate-gruppen

Tal i millioner kroner – sidste år i parentes

Operate

Omsætning:                          75,7 (52,4)
Dækningsbidrag:                  50,7 (36,4)
Resultat efter skat:               11,7 (5,2)

Operate Technology

Omsætning:                         8,7 (9,8)
Dækningsbidrag:                  7,6 (8,5)
Resultat efter skat:               0,3 (0,6)

Operate Experience

Omsætning:                         3,8 (2,0)
Dækningsbidrag:                  1,7 (1,2)
Resultat efter skat:               0,5 (0,5)

Kilde: cvr.dk

“Den anden årsag er, at flere kunder på tværs af sektorer har fokus på at bidrage til eller skabe samfundsforandringer og derfor søger rådgivning hos landets førende forandringsbureau.”

Stigning på over 13 millioner

Om 2022-resultatet skriver ledelsen videre i beretningen:

”Det er for andet år i træk lykkedes at skabe et meget tilfredsstillende resultat på både top og bund oven på et 2020, hvor bureauet mistede en meget stor del af sin omsætning grundet primært konsulentbesparelser i det offentlige og sekundært coronapandemien.”

Operate udarbejder ikke et samlet koncernregnskab for de tre virksomheder, men lægger man nøgletallene sammen fås en samlet omsætning på 86,6 millioner kroner, et samlet dækningsbidrag på 60 millioner kroner – og et samlet resultat i de tre selskaber på 12,4 millioner kroner. 

I forhold til 2021 er det en fremgang på 6,4 millioner kroner. Hvad samlet resultat angår, og i forhold til dækningsbidraget er der tale om en stigning på 13,8 millioner kroner. 

Om 2023 skriver Operate i ledelsesberetningen:

”Vi forventer at fortsætte vores stærke faglige udvikling og styrke vores kunderelationer i 2023.”