Forskere og professorer advarer generelt virksomheder mod at skære ned på marketingbudgetterne, selv om krisen kradser.

Men hvordan agerer de marketingprofessionelle der sidder med fingrene nede i virkeligheden, og som skal have tingene til at hænge sammen i en hverdag, hvor recessions-skyerne truer?

Vi har spurgt 10 af dem.

Kristina Larsen, CMO i Wolt 

”Vores kampagner skal minde om, at Wolt både er gode tilbud og tryghed.
Så når vi for eksempel går stort ud med kampagnen for Wolt+, vores abonnementsløsning, skal forbrugerne gerne sidde tilbage med følelsen af, at det er overskueligt og trygt. Vi vælger så typisk en lidt humoristisk tilgang til at skabe et kampagneunivers, og hvis der dukker et lille smil op midt i en svær tid, så har vi skabt kampagner, der gør en forskel.” 

Marie Hürdum, Marketingchef i McDonald’s Danmark 

”Vi markedsfører os bredt, og vores kommunikation til danskerne omfavner vores menukort. Dog har vi i den kommende tid et øget fokus på vores ”value”-kategori. Formålet er at minde danskerne om, at man hos McDonald’s får ”good value for money”, og at vi i blandt andet vores Coinoffer-segment fortsat tilbyder populære produkter til attraktive priser.” 

Nicolai Oreskov Westh, Vækstchef i Zetland 

”Vi bruger oftere flere penge på at få potentielle medlemmer til at læse eller lytte til en artikel på eksempelvis sociale medier. Så vores to største poster på budgettet i år er sociale medier og influencere, og det havde det formodentlig været uanset. Lige nu forsøger vi at løfte kendskabet til Zetland, både ved brug af digital annoncering, men også via outdoor-kampagne.” 

Malthe Cederborg, CMO i Miinto 

”Vi havde kampagner, som var fokuseret på at skabe fremtidig efterspørgsel, men som vi har nedprioriteret grundet fokus på at få mest muligt ud af den nuværende efterspørgsel.” 

Morten Friis-Olsen, CMO i Semler Gruppen Danmark 

”Såfremt vi ændrer i vores planer de kommende måneder, bliver det i mindre grad kanalbaseret, men i stedet differentiering på budskabet; dvs. mere branding og mindre taktisk.” 

Birgitte Kold Iwersen, Marketingchef hos Molslinjen 

”Vi har det seneste år intensivt styrket vores digitale setup, så vi præcist kan møde forskellige kunders individuelle behov.”

“Det kommer vi i udstrakt grad til at fokusere endnu mere på, så kunderne mærker vores interesse for skabe gode løsninger for alle.” 

Michael Gade, CMO i JYSK 

”Vi har valgt at prioritere lidt anderledes i forhold til vores normale taktikker. Eksempelvis har vi i JYSK en pris-garanti, som kan være med til at skabe en vis tryghed omkring prisen i en købssituation. Denne type budskaber opprioriterer vi.” 

Stine Green Paulsen, Pressechef i Velux 

”Det er klart, at vi skal være ansvarlige i budgetlægningen. Omvendt har vi et vækstmål, som vi fortsat skal understøtte. Selvom det er en usikker tid, vi bevæger os ind i, har det ikke konsekvenser for konkrete kampagner, vi kører lige nu eller i nær fremtid.” 

Lisa Rönnberg, Head of Creative & Brand Development i TUI 

“Vi fortsætter med at investere og kommunikere relativt bredt på platforme med stor rækkevidde som TV, Radio, OOH/DOOH. Men vi fortsætter også med at annoncere på print og via egne samt andres digitale kanaler – og ved brug af influencere.” 

Clara Filippa Damgaard, Stifter af Peech 

”Earned PR skruer vi op på. Det er vores claim to fame og fremadrettede markedsføringsstrategi. Gerne i print/digitale medier, podcasts og tv. I takt med nedgang i forbrugertillid er det ekstremt vigtigt, at vi fremstiller os selv i medier og via kanaler med generelt høj forbrugertillid.”