#1 Hold dig opdateret

Kasper Rubæk, Business Danmark: ”Marketing er en branche med et væld af gratis nyhedsbreve, gode råd og guld på LinkedIn. Tilmeld dig, læs, følg folk. Du skal gerne holde dig opdateret i cirka 12 måneder, inden du skal søge dit første job. Det vil både give dig et overblik over, hvor der kan være job at få, hvilke kompetencer, virksomhederne leder efter – og hvad du skal sælge dig selv på.”

#2 Vær knivskarp på dine sociale medier

Thomas Kantsø, Djøf: ”Google dig selv, så du ved, hvad andre møder. Saml alle dine kontakter på LinkedIn og sørg for, at dit CV- og LinkedIn-billede er det samme. Sæt fokus på den person, du er fagligt, men også socialt. LinkedIn er din visitkortholder. Her skal du have samlet alle dine studiejobs, have tilføjet alle dine kontakter og vise eksempler på det, du har lavet. Desuden er der en rigtig god chatfunktion på LinkedIn, som du kan bruge til at connecte med de mennesker, du gerne vil kende.”

#3 Skab et stærkt netværk

Thomas Kantsø, Djøf: ”I løbet at dit studie skal du samle et stærkt netværk. Sørg for at tilføje dem på LinkedIn – også dine venners kærester eller de mennesker, du møder på karrieremesser. Det er det andet og tredje led dit netværk, som kan være en vej til at få foden indenfor.”

#4 Jagt et relevant studiejob

Kasper Rubæk, Business Danmark: ”Der er enkelte virksomheder, som har krav om høje karakterer, for at du kan få job hos dem. Men helt generelt er det ikke vigtigt. Det er klart, at med et relevant studiejob i en virksomhed, der kan ansætte dig efter studiet, bliver din vej til arbejdsmarkedet kortere.”

#5 Sælg dit uglamourøse studiejob

Thomas Kantsø, Djøf: ”Jeg ser meget sjældent et cv uden et studiejob. Erfaring er grundlæggende godt, men du kan godt komme til at stresse over det, hvis du ikke har haft et relevant studiejob. Så skal´du sælge dit uglamourøse studiejob. Du kan sagtens vise, at du har fået gode kompetencer ud af at være portør eller bartender. Det kan være, at du har lært at håndtere kunder i konfliktfyldte situationer, eller at du har lært at have overblik og planlægge ved at lave vagtplaner. Og du kan ofte i et studiejob række hånden op og selv sørge for, at du får opgaver, du lærer mere af.”

#6 Gå tidligt i gang med jobsøgningen

Thomas Kantsø, Djøf: ”Det er super vigtigt, at du går i gang med jobsøgningen et halvt år, før du er færdig. Du skal ikke sidde og skrive et CV for første gang lige før, du afleverer specialet. Sæt dig ned i god tid, så du har helt styr på det og ved, hvordan man gør.”

#7 Bliv specifik i din jobsøgning

Kasper Rubæk, Business Danmark: ”På dit studie skal du have en liste over de helt konkrete kompetencer, du har. Du skal lære at forklare, hvad det, du har lært på studiet, rent faktisk er – og når du skriver dine ansøgninger, skal du pege helt specifikt på, om du er god til at lave content, om du vil hjælpe virksomheden med deres kunderejse,
eller om du kan lave loyalitetsanalyser. Det skal være præcist, og du skal kunne fortælle virksomheden, hvordan du skaber værdi for den. Så har du en ansøgning på et helt andet niveau.”

#8 Vær modig nok til at prale

Thomas Kantsø, Djøf: ”Først og fremmest skal du være modig i din jobsøgning. Ingen betvivler de unges faglighed, for det kan vi læse i deres uddannelsestitel. Virksomhederne er interesseret i, hvad du kan gøre for dem, og hvilke konkrete opgaver, du kan løse. Det skal du altid starte med i din ansøgning. Og så skal du sige, hvorfor du vil
være bedre end andre til netop det. Vi lever i et land, hvor det godt kan være lidt farligt at sige, at du er bedre end andre, men det må du godt – for ellers glemmer de dig.”

#9 Tag jobsøgning alvorligt og søg meget

Kasper Rubæk, Business Danmark: ”Du skal tage jobsøgningen alvorligt. Og så er det også ofte et ‘numbers game’. Så kør på og søg meget. Og hvis det ikke er dit drømmejob, du lander i første omgang, kan det være vejen til det, fordi du viser, at du har de kompetencer, som gør dig attraktiv over for andre arbejdsgivere. Hvis du har gået
ledig mere end et halvt år efter studiet, så søg rådgivning eller hjælp. Det ændrer måske ikke alt, men det kan give dig de fem procent, som kan gøre forskellen på, om du bliver valgt fra eller ej.”

#10 Hav eksempler og spørgsmål med til jobsamtalen

Kasper Rubæk, Business Danmark: ”Til jobsamtalen skal du have forberedt 3-4 eksempler, du kan hive frem, der viser, hvordan du før har løst de opgaver, du siger, du kan i din ansøgning. Det er også godt at have forberedt to spørgsmål til arbejdsgiverne. Det kan eksempelvis være at spørge dem, hvad kunderne synes, de er gode til. Så gør du dem stolte af sig selv. Og så spørg dem til, hvordan de skiller sig ud fra en konkret konkurrent. Det er lidt aggressivt, men det viser, at du kan udfordre dem. Og så glemmer de dig ikke.”