Fredag blev Lena Dixen, Vice President i LEGO Gruppen, kåret til Årets CMO 2022. Hun fik prisen for sit store arbejde efter et år, hvor LEGO har leveret nye rekordregnskaber og har slået sig fast som verdens største legetøjsbrand. Samtidig har Lena Dixen i årets løb været med til at sætte langt større fokus på diversitet i LEGO Gruppen.

Du kan her læse juryens begrundelse for valget af Lena Dixen.

Vi har spurgt hende, hvad arbejdet betyder for hende – og hvad hendes bedste råd er til kollegerne i branchen.

Hvordan har du det lige nu med at have vundet prisen?

”Jeg er berusende glad uden at have drukket champagne endnu. Jeg er så stolt. Og jeg er beæret over, at jeg bliver anerkendt for det, som er mit fag. Det er noget, jeg sætter meget højt, og det er et kæmpe privilegium at få den hæder for noget, jeg er så glad for at lave.”

Hvad tænker du om de resultater, I har leveret de sidste mange år?

”Jeg synes, at tallene taler for sig selv. Vi vokser som virksomhed, men jeg synes også, vi på en positiv måde er blevet en mindre virksomhed de senere år. Forstået på den måde, at hele værdikæden i virksomheden er kommet tættere på hinanden og arbejder meget tættere sammen. Vi har investeret så meget i vores marketing og i vores brand og i hele vores transformation. LEGO Group er blevet meget mere marketingdrevet end tidligere. Og der er en super stærk sammenhængskraft i virksomheden.”

I har sat et enormt stort fokus på diversitet, som også er en af grundene til, at du vinder prisen. Hvorfor?

”Vi har et kæmpe ansvar som brand. Vi laver legetøj til børn – også til voksne, men mest til børn. At være med til at drive den udvikling, så alle børn kan lege på lige vilkår og udtrykke sig kreativt via LEGO System i leg er et stort ansvar, som vi tager meget alvorligt. Vi inddrager børn med alle baggrunde i vores research og marketing, vi tester alle produkter og samarbejder med virksomheder med et stort blik på diversitet. Det gennemsyrer alle vores strategier lige fra ansættelser til at drive brandet.”

Hvordan har det været at sætte mere fokus på det?

”Det er det mest betydningsfulde, jeg har lavet i min karriere alle de steder, jeg har været. At arbejde for, at piger lige så vel som drenge kan udvikle sig og udtrykke sig i legen med LEGO-klodsen, er meget meningsfyldt for mig. Jeg tror, det giver enorm stor modstandsdygtighed og udvikling at eksperimentere og lege, og det er en stor del af diversitet for os, at alle kan det på lige vilkår.”

Hvad er et godt råd til dine kolleger, der også vil sætte fokus på diversitet?

”Vi startede med at erkende, at det vi gjorde, ikke var godt nok. Vi har virkelig kigget ind ad og arbejdet sammen med eksempelvis Gina Davis Instituttet og har prøvet at undersøge, hvordan vi kunne gøre det bedre. Så vi har fået styr på vores eget hus. Og så har vi truffet nogle helt principielle valg om at teste vores markedsføring ligeligt på køn. Vores reklamebureau har også en stærk identitetsagenda, og vi er opmærksomme på, at der også er diversitet bag kameraet og hos vores modeller foran kameraet. Det er hele vejen rundt, at du skal sætte det som et af de største strategiske mål i din virksomhed.”

”Vi er ikke i mål, men vi har flyttet os langt.”

Du sidder også i en rolle, hvor du har et virkelig stort ansvar. Hvordan håndterer du det?

”Vi er så mange, der løfter sammen. Jeg ved godt, at jeg har et stort ansvar. Men det betyder ikke, at jeg er alene. Det er ikke mig, der bare sidder og driver de her resultater. Jeg har selvfølgelig et ansvar, men der er så mange, der løfter. Jeg er så privilegeret over de talenter, vi kan tiltrække og samarbejde med.”