”Det gør ondt. Men jeg ved også, at det er nødvendigt for forretningen”, siger Managing Director, Lotte Jakobsen, Accenture Song, om den fyringsrunde, der i denne uge ramte 10 medarbejdere på bureauet. 

Heraf er flere kreative og flere over 50 år blevet opsagt.

Hvad er det konkret for nogle afskedigelser og besparelser, I har foretaget jer nu her?

”Det er en mindre justering. Det er under fem procent af den samlede stab, så hvis du kigger på nogle af de andre bureauer, så vil det jo også være en historie, hver gang de afskediger én, fordi vi jo faktisk er så mange,” siger hun og tilføjer:

”Men det føles selvfølgelig voldsomt. Og det er jo altid voldsomt at sige farvel til folk, men det er stadig en mindre justering i forhold til vores samlede bemanding.”

I Danmark beskæftiger Accenture Song 178 medarbejdere. På nordisk plan beskæftiger Accenture Song ifølge Markedsførings oplysninger omkring 500 medarbejdere i alt.

En rent dansk beslutning

Lotte Jakobsen fastslår, at der ikke er tale om et pålæg ’ovenfra’, fra moderselskabet, om at skære en vis procentdel af de ansatte.

”Det er alene en beslutning, som den danske ledelse her i Vestergade har taget, så der er ikke kommet noget ovenfra. Vi har haft den samme ambition i 18 år om altid at have den rigtige bemanding fremadrettet og følge markedet. Det synes jeg altid, vi har været gode til, og det har ikke ændret sig, siden vi er blevet til Accenture Song,” siger hun.

Så hvad er årsagen til, at det sker? 

”Vi er vokset meget i Norden henover de sidste tre og et halvt år, og fra at være 100 procent dansk for tre år siden, så er over 30 procent af det, vi laver nu, på tværs af Norden. Så vi er skaleret en lille bitte smule ned i Danmark. Til gengæld er vi vokset i de andre nordiske markeder. Så det er simpelthen en justering for at få den rigtige bemanding og organisation i forhold til det marked, vi opererer i.” 

" Vi er lige så kreative og har lige så stort kreativt fokus, som vi hele tiden har haft. Men der er jo et miks af profiler, der skal hænge sammen.
Lotte Jakobsen, Managing Director, Accenture Song

Har der også været tale om afskedigelser i de andre nordiske lande?

”Nej, det har der ikke. Vi har en rigtig god base og et sindssygt stærkt hold i Danmark, men fokus lige nu er at vokse i Finland, Sverige og også Norge.”

Flere kreative blandt de opsagte

Opsigelserne på Accenture Song har blandt andet ramt et antal kreative.

Hvordan kan det være, at der er mange kreative imellem? Er der en ny medarbejderprofil på vej? 

”Nej, det er der ikke. Vi er lige så kreative og har lige så stort kreativt fokus, som vi hele tiden har haft. Men der er jo et miks af profiler, der skal hænge sammen. Det er simpelthen derfor, at det er det valg, vi har taget,” siger Lotte Jakobsen og uddyber:

”Men vi har ikke skaleret den kreative afdeling ned. Hverken når vi kigger hen over de nordiske lande, eller når vi kigger i Danmark. Der er ikke skåret ned i forhold til det miks, vi plejer at have af profiler.”

Lotte Jakobsen erkender dog, at der sidder færre kreative i Danmark efter opsigelserne.

”Der kommer til at sidde færre kreative i dag, end der gjorde i går, det er korrekt. Men så kan man måske sige, at der har siddet for få i kontaktafdelingen og i den digitale afdeling i forhold til de kreative ressourcer, vi har haft.”

Lotte Jakobsen fastslår, at man er flere kreative i Danmark nu end for to år siden. Også efter de seneste afskedigelser.

”Vi har ansat rigtig mange kreative i den periode – altså fra foråret 2019, hvor vi solgte. I samme periode gik vi også overordnet fra 142 medarbejdere til 178.” 

”Det har ikke noget med alder at gøre”

Vi har fået oplyst, at flere af de afskedigede er over 50 år. Er det korrekt?

”Ja, det er det. Men det har intet med alder at gøre. Vi er helt generelt en meget seniordrevet virksomhed. Vi har mange medarbejdere over 50,” siger Lotte Jakobsen.

Alligevel sender I en del ud nu som er +50? Skal man være bekymret som Accenture Song-medarbejder hvis man fylder 50 i næste måned?

”Nej, det skal man ikke. Vi har stadig en kæmpestor stab over 50, så nej – der er ikke noget med, at når du er 50, så kan du ikke arbejde herinde længere. Afskedigelserne har virkelig ikke noget med alder at gøre.”

Kan I sige, hvor stort et beløb, I samlet sparer på det her?

”Nej, det kan vi desværre ikke kommentere på,” siger Lotte Jakobsen, der kalder afskedigelserne nødvendige ”i forhold til det marked, vi opererer i lige nu”.

" Det gør da nas, og det håber jeg da aldrig nogensinde, at man bliver god til.
Lotte Jakobsen, Managing Director, Accenture Song

”Verden har jo ikke stået stille. Så det er for at følge det marked, som vi tydeligt kan se, at vi skal stå superskarpt i. Og det synes jeg, vi gør nu. Vi har en vækststrategi i de andre nordiske lande, og det går pissegodt.”

Hvor meget har det spillet ind, at hele verden lige nu taler om inflation, krig og kriser?

”Det påvirker da selvfølgelig på den måde, at vi ligesom andre kan mærke, at der kommer noget koldt ind, efter 10 mega-gode år. Så selvfølgelig tænker man på det, når man driver en virksomhed.”

Kan godt skille tingene ad

Lotte Jakobsen fortæller, at ledelsen på bureauet i Vestergade følger en nøje fastlagt plan i forhold til at orientere bureauet om det, der sker.

”Det har vi gjort fuldstændig, som vi plejer. Vi er altid på medarbejdernes side den dag, vi opsiger dem. Og så melder vi det ud til huset, samler alle i et stormøde med åbne døre og Q&A’s. Og så bliver der gået ’stuegang’ i et par dage, og det gør der i øvrigt stadig. I dag (torsdag, red.) havde vi samling igen, og i så samles vi igen til vores fredagsmorgenmøde.”

Hvad er ’stuegang’?

”Jamen, det handler om at samle alle de bekymringer op, der kan være hos de mennesker, der skal drive virksomheden videre. Vi har stadig et kæmpestort hus herinde, som vi selvfølgelig tager hånd om.” 

Gør I også noget for at hjælpe de opsagte medarbejdere videre i deres karriere?

”Ja, det gør vi. Alle bliver tilbudt et outplacement-forløb, som vi samarbejder med en professionel, ekstern leverandør om. Det er et forløb, som vi betaler for, hvor man får finpudset sit CV, LinkedIn-profil osv. og får hjælp til både at kigge videre i branchen og også udenfor. Der kan være nogen, der med de kompetencer, de har, både kan gå videre i bureaubranchen, men som også vil kunne gå videre i noget andet. Hvis det er det, man har lyst til.”

Hvordan har reaktionerne været i huset? 

”Noget af det, der blev spurgt om, er det, du også spørger om her. Skærer vi i den kreative afdeling? Skal vi ikke være kreative mere? Og har I fået en lavere alderstolerance? Det er noget af det, vi er blevet spurgt om,” siger Lotte Jakobsen og tilføjer:

”Men vi jo stadig en meget tæt kultur, selvom vi er mange. Folk kender hinanden nærmest helt ned til navnet på hinandens kanariefugl. Så det er jo noget, man bliver ked af. Man bliver ked af at skulle sige farvel til rigtig, rigtig gode og søde kollegaer. Det gør da nas, og det håber jeg da aldrig nogensinde, at man bliver god til.”

Hvordan har du det selv med at føre denne sparerunde igennem? 

”Det er jo en ting, som bare gør monster-nas. Og det er noget, som jeg i hvert fald personligt aldrig bliver god til. For det gør ondt. Men jeg ved også, at det er nødvendigt for forretningen. Og jeg kan faktisk godt skille de to ting ad, når beslutningen skal tages.”