Der er stadig et tocifret millionoverskud hos Advice, men selskabet går tilbage på bunden.

Det viser bureauets seneste regnskab samt regnskabet for Advices datterselskab, det digitale bureau Forte Advice. 

I 2022 lander de to selskaber samlet med et overskud på 11,7 mio. kr. efter skat. Det er fordelt på et overskud på 10,48 mio. kr i Advices hovedselskab og 1,29 mio. kr i Forte Advice.  

I 2021 havde Advice et samlet overskud på 17,1 mio. kr efter skat.  

“Det har været en ny virkelighed at lave regnskab i, fordi vi i efteråret fusionerede vores digitale forretning med norsk-polske Forte Digital. Derfor ser det ud, som om vi går markant tilbage i vores eget regnskab, men det er der en meget god forklaring på: At vi har et selvstændigt regnskab i det nye selskab i familien, Forte Advice,” siger Mille Klink, adm. direktør i Advice, til mediet Markedsføring. 

På toppen omsatte Advice i 2022 samlet for 146 mio. kr. og havde en bruttoavance på 103 mio. kr. Det lød i 2021 på henholdsvis 152,7 mio. kr og 105 mio. kr. 

“Jeg synes, vi kan være super stolte over den kadence, vi har holdt i forretningen, og at vi har sat vigtige, strategiske milepæle i år. Der har på alle måder har været travlt på de indre linjer samtidig med, at verden også har været ramt af voldsomme forandringer, som har påvirket os og vores kunder,” siger Mille Klink. 

Nyt selskab har trukket store veksler 

Lanceringen af netop Forte Advice har fyldt markant hos bureauet i 2022, fortæller Mille Klink. 

“Det store er vores satsning på den digitale forretning med etableringen af Forte Advice. Her har vi brugt meget energi. Selvom forretningen og hverdagen fortsætter, fjerner det fokus fra bærende ledelseskræfter at gennemføre så store, strategiske tiltag. Nogle af os har brugt en del tid og fokus i starten af året på forhandlinger og strukturelle overvejelser om, hvordan det nye setup skulle se ud,” siger hun og tilføjer: 

“Når vi gør boet op, har vi meget at være tilfredse med i vores drift og leverancer. Og vi har samtidig skabt et fundament, der gør, at vi står endnu stærkere til at imødekomme det, vores kunder efterspørger, i en tid hvor tingene smelter mere sammen. Konkret holder vi stort set samme niveau på omsætning og bruttoavance som i 2021. Og så kan man se på bunden, at vi også har brugt krudt på flere ting i 2022.”

Selvom I stadig har et tocifret millionoverskud på bunden, så falder I selv, når man lægger de to regnskaber sammen. Hvad er regnestykket bag det fald? 

“Det er flere ting. I en forretning som vores, hvor mange ledere skaber forretning, så er det naivt at tro, at man ikke kan se det på bunden, når vi også bruger tid på en stor strategisk satsning. Og så har vi oven på nogle lidt trælse corona-år, hvor vi har savnet at dyrke det sociale, besluttet at opdatere kontoret og få det sociale, kulturelle og fælles faglige fundament up-to-speed. Så vi har investeret markant i nye møbler og indretning, faglig udvikling og onboarding af nye medarbejdere. Vi har med åbne øjne haft et år, hvor vi har vægtet den del højt.”

Du siger, I har indrettet kontor på ny – hvad har I ellers gjort for at styrke det faglige? 

“Vi har haft hele bureauet på vores årlige Advice-tur, som plejer at være i lidt mindre skala, og som vi aflyste helt i 2020. Vi har været i Rom i efteråret 2022, hvor vi for første gang i mange år tillod os at flyve lidt uden for Norden for at få faglig inspiration og udvikling,” siger Mille Klink og tilføjer:

”Vi har også været talstærkt på Folkemødet, haft en større gruppe medarbejdere på SXSW, afholdt vores egen interne efteruddannelse for udvalgte seniorprofiler, og vi har investeret i at videreudvikle vores årlige Bæredygtighedsbarometer, der er vores eget bidrag til at forstå adfærd og holdninger omkring bæredygtighed.”

Særligt økonomisk klima

Samtidig fortæller Mille Klink, at bureauet godt har kunnet mærke, at landets virksomheder står i en speciel økonomisk situation. 

Du siger, at I har oplevet en del forandringer i verden, som har påvirket jer. Hvad er det? 

“Når vi ser tilbage på året, har det været lidt mere stop-and-go. Bekymringer har fyldt mere, end de nok heldigvis har vist sig at blive realiseret i vores kunders virkelighed. Men der har været en fornemmelse af, at der pludselig blev travlt, så blev der bremset lidt op, og så kørte det igen. Vi har haft kort lys på, fordi økonomien har afventet inflationen, energikrise og krig. Hos kunderne arbejdede man måske lidt mere kortsigtet, end man plejer. Men grundlæggende kan vi være meget tilfredse.”

Nu har I sat nogle større strategiske ben i jorden i år – hvordan forventer I, at det vil påvirke jeres forretning fremadrettet? 

“Vi har klart store forventninger. Det er altid spændende at sidde ved skrivebordet og drømme om, hvordan verden kommer til at se ud. Det afgørende er, om vi evner at realisere dem. Vi kan heldigvis konstatere, at vi meget hurtigt har udnyttet, at vi har fået større muskler,” siger hun og tilføjer:

“Før sammenlægningen med Forte Digital havde vi oplevelsen, at vi ofte var med til at lave meget strategi, design og udvikling i den første del af arbejdet, men at vi ikke altid havde skala til at bære det hele vejen igennem. Det kan vi i langt højere grad nu på både kompetencer, adgang til ressourcer og tilgang til at gå dybt på forretningskritiske, komplekse løsninger. Der har vi fået den fulde palette, og det har vi store forventninger til.”