Elgiganten er landets virksomhed på SEO. Det viser en analyse lavet af SEO-bureauet Bonzer.

Det stemmer med andre godt overens med, at Elgiganten også blev kåret til landets stærkeste elektronikkæde i en nylig analyse af UserGap lavet for Markedsføring. Her lød det fra marketingchef i Elgiganten, Jimmi Frederiksen, at man glæder sig over, at Elgiganten er digitale markedsledere.

Særligt set i lyset af, at kæden i september i en investering på 800 millioner kroner i hele Norden lavede et samlet digitalt miljø for samtlige af sine kanaler – herunder websitet.

”Det er en kæmpe investering for at sikre, at vi kan blive i førertrøjen langt ind i fremtiden. Bag ved ligger, at vi over to år har lavet en stor customer-journey-manual på 350 sider baseret på svar fra 4.000 kunder i hele Skandinavien,” sagde han.

Elgiganten får månedligt tre millioner unikke brugere direkte fra search, viser analysen fra Bonzer.

Her er top 10

Ifølge analysen fra Bonzer står landets 10 største webshops for 50 procent af trafikken blandt de 100 største webshops i Danmark.

Udover Elgiganten ligger også Harald Nyborg, Jem & Fix og Zalando i den absolutte top i Danmark.

I gennemsnit får de 100 største webshops i Danmark 440.000 unikke besøgende om måneden fra search, skriver Bonzer.

”Dette fordeler sig i genenmsnit over +72.000 keywords for hjemmesiderne. Dette har naturligvis en selvforstærkende effekt. Med mange produkter – både branded og ikke-branded – vil flere forbrugere se virksomhederne, hvilket vil gøre dem mere opmærksomme på disse brands, selvom man ikke altid køber med det samme,” skriver Bonzer.

Du kan se hele top 10 over, hvor mange unikke månedlige besøgende de største webshops har via search, her:

1 Elgiganten: 3,01 mio.

2 Harald Nyborg: 2,49 mio.

3 Jem & Fix: 2,48. mio

4 Zalando: 2,37 mio.

5 Jysk: 2,04 mio.

6 Bilka: 2,03 mio.

7 Coop: 1,83 mio.

8 Imerco: 1,17 mio.

9 Matas: 1,1 mio.

10 thansen: 1,06 mio.