Du starter hos Lunar med indgangen til februar. Titlen på det job du forlader – COO og CMO hos Microsoft – lyder som to drømmejob i ét. Var det et job, der var svært at give slip på?

”Det var faktisk en meget svær beslutning. Jeg synes, at Microsoft er en fantastisk og super innovativ virksomhed, der har transformeret sig helt enormt hen over de sidste fem år. Ærligt talt har jeg været helt vildt glad for mit job hos Microsoft, så Lunar er et rent tilvalg.”

Nogle vil måske mene, at det er et karrieremæssigt skridt ned at gå fra en global gigant med 180.000 ansatte til en dansk fintech-virksomhed med 550 ansatte. Hvad tænker du om det?

”Jeg ser det slet ikke som et skridt ned. For mig er det en mulighed for at komme til en organisation med iværksætterånd, hvor jeg får direkte indflydelse på virksomhedens samlede strategi og eksekvering på tværs af landegrænser. I mine øjne har jeg fået mulighed for at blive en del af en af Danmarks mest innovative virksomheder, der vil udvikle fremtidens finansielle løsninger – og det glæder jeg mig meget til.”

Hvad tænker du, at en mindre virksomhed som Lunar kan lære af Microsoft?

”På samme måde som store virksomheder kan lære at være agile af mindre virksomheder, så kan mindre virksomheder lære, hvordan man effektivt skalerer af store virksomheder. I min nye rolle ser jeg frem til at kombinere det bedste fra to verdener.”

ANNE MARIE KINDBERG

Er 40 år og starter primo februar 2022 som kommerciel direktør i det danske fintech selskab Lunar.

Hun kommer fra en stilling som COO og CMO hos Microsoft Danmark, hvor hun har været i to et halvt år.

Før sin stilling i Microsoft havde hun ledende roller inden for marketing, strategi og drift hos blandt andre Nets, Nordea og TDC.

I sin nye rolle hos Lunar bliver Anne Marie Kindberg ansvarlig for den kommercielle strategi og for at drive koncernens fortsatte vækst i forhold til nye kunder og indtjening på tværs af Norden.

Hun er uddannet i statskundskab og oprindeligt fra Nordjylland.

Når du skifter job, som du gør nu, hvor stor betydning har det så for dig, hvilken chef du får i den pågældende virksomhed, du skifter til?

”Det er noget, der altid har betydet enormt meget for mig. Men det er jo altid et dilemma forstået på den måde, at du kan vælge et nyt job ud fra dine arbejdsopgaver – og dem, ved du, vil være mere eller mindre blivende. Din chef derimod ved du jo aldrig, hvor længe vil forblive din chef. Men for mig er det dog stadig en vigtig del af et jobvalg, hvem ens nye chef umiddelbart er.”

Har du fundet inspiration i de chefer, du selv har haft, i forhold til, hvordan du selv er som chef?

”Det vil jeg sige, ja, men det gælder faktisk alle de folk, som jeg har haft en arbejdsrelation til. Jeg vil vove at påstå, at jeg kan finde noget, jeg beundrer, ved alle som jeg arbejder sammen med. Samtidig har jeg altid haft meget nemt ved at sige, hvad jeg beundrer hos andre – om det så er chefer, kollegaer eller andre medarbejdere. Og det som jeg kan se, at de kan, det forsøger jeg at tage ved lære af. Det sker faktisk tit, at jeg står og tænker wow, det dér gjorde vedkommende virkelig godt.”

Hvad gør dig særlig stolt, af det du har præsteret hidtil i dit arbejdsliv?

”Senest er jeg er stolt af, at jeg i Microsoft var med til at engagere det lokale team inden for bæredygtigheds-agendaen. Microsoft har en stærk global profil inden for bæredygtighed, og det lykkedes os også at få det til at leve både internt og eksternt i Microsoft Danmark. At være en del af det og hjælpe til at vi fik en profil på den front var enormt spændende. Det var også en proces, der rykkede mig selv meget i forhold til min egen bæredygtige bevidsthed og opfattelse af, hvor vigtig bæredygtighedsagendaen er.”

Hvad motiverer dig mest arbejdsmæssigt?

”Grundlæggende motiverer det mig at gøre en forskel. Det lyder superbanalt, men i store virksomheder kan der godt være en masse procesarbejde, der gør det sværere at se de egentlige resultater. Det at kunne se at noget af det, man har været med til at lave lander ud hos kunderne – det er altafgørende i forhold til min motivation.”