”Jeg har da hørt, at man på nogle bureauer synes, det er træls, at der er konkurrence. Og bureauerne gør også mere for at fastholde medarbejderne, fordi der er et træk fra annoncørsiden.”

Sådan lyder det fra Steffen Lundgren Kristensen, der er CMO i Telmore, om talentkrigen i reklame og marketing.

Telmore er en af et utal af danske virksomheder, hvor man de senere år har skruet på for marketingindsatsen internt. Både med digitale specialister, men også med interne, kreative kræfter. I alt er der 17 ansatte i Telmores marketingafdeling lige nu.

Og marketingchefen er ikke i tvivl om, at der i dag er større kamp om talenterne mellem bureauer og annoncører.

”Vores største konkurrenter om talenterne er også bureauerne. Særligt de yngre profiler, vi gerne vil have fat i, vil typisk gerne søge mod bureauerne og ikke mod annoncørerne,” siger han.

”Jeg tror, at mange har en idé om, at de lærer mere på bureauerne, selvom det er misvisende. Men hvis man bliver en del af et bredt kreativt team som vores, så kan man udvikle sig mindst lige så meget som på et reklamebureau,” siger han.

The Barn har hentet i stor stil

Flere bureauledere peger over for Markedsføring også på øget konkurrence fra virksomheder om talenterne som en klar faktor for, at rekruttering er blevet sværere.

Sådan lyder det blandt andet fra Mille Klink, CEO i Advice, Jimmi Eriksen, CEO i Merkle, og Rikke Frelle, CEO i Adapt.

Det overrasker ikke Thomas Heilskov. Han er Global Head hos The Barn. Det er Arlas eget interne, kreative bureau, som Arla grundlagde i 2016 og i dag består af 65 ansatte globalt. Og han har ikke oplevet, det var svært at rekruttere fra bureauerne.

”Vi har ikke oplevet et problem med at rekruttere, og vi har rekrutteret en hulens masse, siden vi startede,” siger Thomas Heilskov.

”Vores ansatte kommer primært fra bureauer. Det kan både være mediebureauer og kreative bureauer. Og så er der selvfølgelig også nogle fra andre virksomheder. Jeg er stolt over, hvor stærke talenter, vi kunne sikre os og fastholde,” siger han.

Han har haft et stærkt fokus på, at The Barn også skulle gøre tingene anderledes end et klassisk reklamebureau.

”Vi har forsøgt at tiltrække talenterne med en stærk start-up-ånd. Der ligger energi at bygge noget nyt op, der udfordrer den klassiske bureaumodel,” siger han.

”Kreativt talent tænker mere og mere på, hvilken værdi de skaber. Så vi skal være super skarpe på at sige, hvad vi tilbyder, der er anderledes, og som du ikke finder på andre bureauer. Mange af de dygtigste vil gerne sætte deres eget aftryk og skubbe branchen fremad, og det vil vi gerne give dem mulighed for,” siger han.

Sæt fokus på arbejdslivet

Hos Miinto, en ung e-commerce-virksomhed med milliardomsætning, har de også skruet massivt op for det interne marketingteam de senere år. Det fortæller Malthe Cederborg, der CMO i Miinto. Her er de på få år vokset til at have over 30 marketingansatte.

”Der er bare en begrænset mængde talenter inden for digital, online marketing. Der er meget stor efterspørgsel, så du er nødt til at være kreativ som virksomhed,” siger han og fortæller, at Miinto også har en intern rekrutteringsafdeling til at jagte talenter, ligesom han også selv personligt rækker ud til de mennesker, han gerne vil ansætte.

”Vi giver os de bedste arbejdsbetingelser ved at være en meget international arbejdsplads. ¾-dele af vores team er internationale, og vi har alle typer nationaliteter og sprog. Alt foregår på engelsk, så alle er inkluderet,” siger han.

Miinto har samtidig stort fokus på, at de ansatte kan arbejde fleksibelt og remote.

”Det er basics at give mulighed for det. Arbejdet må ikke komme i kamp med privatlivet. Begge dele skal være super fede. Og nogle af vores ansatte arbejder fuldt remote, hvis det er det, der passer godt for dem,” siger han.

At bureauerne kan tabe i kampen om talenterne kalder på selvrefleksion, lyder det fra Mette Hørdum, der er medstifter af og CEO i det kreative bureau Pong.

”Det er mit indtryk, at branchen mister mange dygtige mennesker, fordi arbejdspresset er for hårdt, og fleksibiliteten er for lille,” skriver hun til Markedsføring.

Hun opfordrer bureauerne til at gøre en markant indsats her, hvis de skal være konkurrencedygtige i fremtiden.

”Jeg har kendskab til mange unge mennesker, der har valgt andre veje af disse grunde. Derfor må vi som branche være bedre til at passe godt på vores medarbejdere. Og sikre, at både de unge der kommer ind i branchen og småbørnsfamilierne bliver taget ekstra godt vare på, så de ikke føler, de skal forlade branchen for at få et liv i balance,” skriver hun.