”Vi synes alle tre, at vi begraves i uanede mængder af data, der beskriver en adfærd uden at give ordentligt indblik i, hvad denne adfærd skyldes.”

Sådan lyder det fra kreativ strateg Trine Keller, der sammen med influencer og brand konsulent, Emilie Lilja, samt agent og ejer af Flame Management, Maria Høgh Jacobsen, har stiftet ”research-enheden” R3. 

Trioens nye initiativ opstår blandt andet på baggrund af, at de to sidstnævnte ofte oplever at få præsenteret kampagner, der bygger på ufuldstændige indsigter, der hverken gavner brand eller dem selv – som den aktiverende del af kampagnen. 

“Ofte oplever jeg, at både annoncører og bureauer baserer deres briefs og retninger på disse rapporter, der rent faktisk ikke er indsigter, men data-punkter og observationer,” siger Trine Keller og tilføjer:

”Dertil finder vi det pudsigt, at intet af denne data kommer fra hestens egen mund – altså de mennesker, som alle brands håber på at få at til at blåstemple deres brands.”

Meningsdannere med på råd

”Vores ønske er, at vi får mere solidt og resonerende arbejde i den sidste ende, hvor annoncørerne faktisk opnår den ønskede effekt af deres arbejde,” siger Trine Keller.

De tre branchefolk bag R3 mener, at der mangler et data-tilbud, der ikke er baseret på ”Hr. og fru Danmark”, men i stedet baserer sig på kvalificeret input fra ”meningsdannere”.

”Et er, hvordan en kampagne er gået ude hos den almindelige forbruger, men der er mange brands, der bruger rigtig mange penge på at imponere meningsdannere, og så er det i grunden lidt besynderligt, at netop de ikke tages med på råd,” siger Trine Keller. 

R3 vil udføre deres research gennem kvalitative interviews og sessions, og målet er, med Trine Kellers ord, ikke at konkurrere med YouGov-, Nielsen- eller andre store kvantitative undersøgelser. Tværtimod.

”Der er så mange andre, der er meget dygtige til at tale med den almene danske forbruger. Vi vil bare bidrage med et andet perspektiv. Vi har selv savnet det og ser umiddelbart ikke, at der er nogen, der tilbyder det.”

Men hvad er det en snak med en meningsdanner kan give, som en fokusgruppesnak med almindelige danskere ikke kan give? 

“Meningsdannere har hele grundforståelsen af, hvordan man laver bølger i samfundet og driver adfærd. Vi snakker med dem, der starter en adfærd, hvorimod gennemsnits-danskeren ofte blot følger en adfærd.”

Vil hjælpe før, under og efter

Men hvem er disse såkaldte meningsdannere, som R3 har planer om at vride viden og indsigter ud af? 

”Det kunne for eksempel være en PR-chef for et tøjmærke, som har en forståelse af, hvad der faktisk rør sig inden for mode. Men vi kan også vælge at tage fodboldspillere, musikere, mediefolk, designere og lignende ind i panelerne, afhængig af hvem kunden er, og hvad opgaven er,” siger Trine Keller.

”De, der vælges, er blandt andet folk, der er i den kommercielle målgruppe for brands. Så har vi med en bil i luksussegmentet at gøre, inkluderer vi folk fra ovenstående kategorier, som faktisk også har råd til at erhverve sig en sådan bil,” tilføjer hun.

Hvad kommer det konkret til at betyde for jeres kommende kunder og deres forretning, at de har jer ind over processerne?

”Helt konkret kan vi bidrage i alle dele af processen – før under og efter et tiltag. Det værende at arbejde direkte med annoncørerne for at belyse udfordringer og årsager hertil, hjælpe med at bygge et mere grundigt billede af en målgruppe, bidrage til bureauernes arbejde med briefen, analysere deres influencer-marketing-indsats, teste kreativer samt måle effekten. Det sidste dog målt på nogle mere kvalitative KPI’er end bare kendskab eller klik.”

Ifølge Trine Keller vil både hun Emilie Lilja og Maria Høgh Jacobsen alle fortsætte deres nuværende jobs sideløbende med R3. Men alt afhængig af graden af efterspørgsel vil det være muligt for dem at skalere arbejdet i den nye konstellation op.