Er du hvid og arbejder med marketing i Storbritannien, så tjener du med al sandsynlighed mere end dine kolleger med en anden etnisk baggrund.

Det viser en ny undersøgelse af lønforholdene i den britiske marketingbranche foretaget af fagmediet Marketingweek.

Her lyder det, at etniske minoriteter, der arbejder fuldtid i marketingbranchen, i gennemsnit tjener 23,7 procent mindre end deres hvide kolleger.

Undersøgelsen er lavet af Marketing Week Career og Salary Survey blandt 4,463 marketeers i Storbritannien.

”Vores analyse af løn baseret på anncinitet viser, at ”ikke-hvide” marketeers tjener mindre end deres hvide kolleger på samtlige karrieretrin, vi har set på,” skriver Marketingweek.

Forskellen er mindst på øverste hylde, hvor der kun er et løngab på 2,8 procent mellem ”ikke-hvide” og ”hvide” marketingchefer. Igen halter ”ikke-hvide” lidt efter.

Samtidig, påpeger Marketingweek, viser undersøgelsen også, at andre etniciteter generelt er underrepræsenteret i branchen. 75,3 procent af deltagerne i undersøgelsen angav, at de var ”hvide”. Men i London, hvor flest arbejder i den britiske marketingbranche, angiver 44,9 procent af de almene borgere, at de er ”hvide”.

”At marketing i stor grad er hvid fremstår som et endnu større problem, når man ser på demografien der, hvor de fleste marketeers arbejder,” skriver Marketingweek.

Det er vigtigt at understrege, at undersøgelsen ikke direkte kan overføres til danske forhold.