Oplever du også, at dine Facebook-kroner fører til færre salg?

Så er du langt fra den eneste marketeer, der sidder med den udfordring. Nye tal fra bureauet Obsidian Digital viser, at det er blevet langt dyrere at lande kunder for sine annoncekroner på Facebook.  

”Prisen for at få en ny kunde er steget markant. Samtidig er det blevet sværere at måle, hvad det faktisk koster at lave en konvertering på Facebook – særligt på grund af Apples begrænsninger af data med iOS14 og ITP, der gør det stort set umuligt at spore alle konverteringer via iPhone,” siger Halfdan Timm, der er partner hos Obsidian Digital.

”Det gør, at det er langt sværere at lave effektiv Facebook-annoncering, når du fokuserer på det kortsigtede salg,” tilføjer han.

Obsidian Digital har gennemgået effekten af annoncekronerne på Facebook hos 135 kunder – det svarer til et budget på i alt 73 millioner kroner på Facebook. Og her kan bureauet se, at det er blevet 21 procent dyrere at få en ny kunde via Facebook-annoncering. 

”Det betyder, at selvom du i realiteten gør det lige så godt som sidste år, så vil det se ud som om, prisen for dit salg er meget højere. Det er træls, når man er marketeer og sammenligner sig selv år for år, for du skal være helt exceptionel for ikke at have oplevet en højere pris for en konvertering,” siger Halfdan Timm. 

Og det kalder på, at Facebook-strategien mange steder bliver lavet om, siger han. 

Du kan vinde markedsandele 

Konkret mener Halfdan Timm, at virksomheder skal se på, om de skal rykke rundt på deres marketing-budget på Facebook for at få mere ud af pengene. 

”Du skal have en mere sofistikeret tilgang til din markedsføring og måling for at kunne placere budgettet der, hvor det skaber mest værdi,” siger han. 

Og her har han en række forslag. 

”Den gode nyhed er, at inflationen og færre data rammer alle virksomheder. Og i et svært marked opstår der muligheder, for prisen for at annoncere på Facebook falder faktisk generelt. Vi har i mange år været vant til, at det bare steg og steg, men det er der sat en prop i nu. Så er du relativt dygtigere end konkurrenterne, kan du komme styrket ud af det og vinde markedsandele, hvis du tør være aggressiv og brande dig selv på Facebook,” siger Halfdan Timm. 

”Og den helt gode nyhed er, at der er noget på Facebook, som hedder Lead Ads. Her er prisen på at skaffe et lead faldet med 50 procent i vores undersøgelse i forhold til 2021. Det er noget, du normalt er meget afhængig af i E-Commerce eller B2B, og det kan blandt andet hjælpe dig med at få flere til at skrive sig op til dine nyhedsbreve,” siger han. 

Det er en mulighed, der bør udnyttes, lyder rådet. 

”Hvis du omlægger din marketing til lead-generering, så er det markant billigere.” 

Behøver måske ny strategi

Og så understreger Halfdan Timm, at det – blandt andet på grund af Digital Services Act og de svindende muligheder for at spore brugerne på sociale medier – er centralt, at brands bliver dygtige til at måle effekten af deres digitale marketing på nye parametre. 

”Det er meget vigtigt, at du eksempelvis har en måling, der ikke kun baserer sig på Facebooks Pixel (Facebooks eget målingsværktøj for effekt af kampagner, red.),” siger han. 

”Fordi du ikke kan måle præcist på alle dele af en kampagne, skal du se på det større billede. Rigtigt mange laver kampagner, der er optimeret mod et salg på en webshop. Men det kan være 10 gange dyrere per visning, end hvis du laver en bred brandingkampagne, hvor du over tre måneder ser bredere på effekten og dit salg.” 

Og det betyder, at Facebook-annoncering fremover vil blive mere langsigtet, mener han. 

”Med de ultrakorte annonceringer, så er du en fiasko, hvis du ikke har solgt på syv dage. Du kan få meget mere værdi over flere måneder, end hvis du kun måler på den ultrakorte bane. Så du skal gennemtænke måden, du bruger platformen på, så du ikke kun har fokus på at konvertere nu og her.”